avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sfaturi infiintare firma!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sfaturi infiintare firma!

Bună seara. Am nevoie de niște sfaturi daca ma puteți ajuta. Doresc sa achiziționez din țări UE masini second-hand pe care sa le revând in tara. Multe masini inafara aparțin parcurilor auto implicit persoane juridice în mare parte, toti oferind prețul mașinilor brut/net. Toti au menționat daca vreau sa achiziționez masina pe persoana fizica voi plăti in plus TVA-ul, daca o cumpar pe firma platesc prețul NET. Intrebarea mea este dacă eu cumpar masina pe firma și doresc revanzarea ei ulterior in RO, nu oricum va trebui sa platesc acel TVA in Romania, de care ma scutește neamțul de exemplu, la achiziționare pe firma? Vreau sa fac totul legal, pentru început nu stiu ce rulaj de masini voi avea dar ma gandesc sa încep cu 1-2 maxim sa vad cum merge treaba. In aceste condiții este recomandat SRL, plătitor de TVA de
la inceput? Menționez de asemenea ca as dori pe langa cod caen principal pe cumpărarea si vanzarea de autoturisme, sa am coduri secundare comerț in online, întrucât ma gandesc daca nu merge asa bine treaba cu masinile sa încerc in paralel un mic site online unde sa vand produse cumpărate tot din afara României. Căutând pe net, pentru ce vreau eu se pretează SRL plătitor de TVA, atat pentru vanzare de masini cat si comerț in online. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
johnny8, utilizator

Alte discuții în legătură

Comert cu masini second hand de la privat din ue de catre o firma srl romania ce acte adrianopolis adrianopolis BUNA ZIUA . VREAU SA INFIINTEZ UN SRL AM O INTREBARE PRIVIND ACHIZITIA DE AUTOTURISME DIN UNIUNEA EUROPEANA DE LA PERSOANE FIZICE DIN UE SI DE LA FIRME ... (vezi toată discuția)
Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul corinachivu corinachivu In cazul activitatii de comert cu amanuntul destinat persoanelor fizice, am obligatia de a detine casa de marcat fiscala si de a elibera clientului l vanzarea ... (vezi toată discuția)
Tva la marja edward1 edward1 Buna seara, sunt I.I. si am ca activitate principala comert cu autoturisme si autovehicule usoare. Doresc sa achizitionez o masina care se vinde fara TVA de pe ... (vezi toată discuția)