avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog un răspuns pertinent. Unchiul soției mel a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog un răspuns pertinent. Unchiul soției mel a decedat 2024. ...

Va rog un răspuns pertinent. Unchiul soției mel a decedat 2024. Are 2 fii care nu vor sa ia moștenire o casă a defunctului.
Urmașii nu au copii, singura ruda a decedatului este sora lui, soacra mea.
La consultarea notarului mi s a spus ca la trecerea a 1 an, dacă fii nu revendica moștenirea , soacra mea poate solicita în instanta dezbaterea succesiunii și deveni proprietarul casei menționate.
Mai menționez că, casă este acum locuita de chiriasi fara contract de închiriere pe care nu pot sa ii evacueze pe motiv ca soacra mea nu este proprietarul casei.
Soacra a acceptat mostenirea?
Normal ca accepta moștenirea, dar vine la moștenire după copii. Notarul spune ca după trecerea unui an de la deces dacă copii defunctului nu fac demersuri pentru deschiderea succesiunii, soacra mea/sora defunctului poate solicita în instanta deschiderea moștenirii.
Ia vorbiti si cu alt notar, ar putea sa renunte la mostenire copiii si sa o faceti la notar, pentru ce instanta?
Copii deocamdata nu accepta mostenirea ...verbal si nu se afla in tara. Daca trece un termen de 1 an, soacra mea /sora defunctului poate solicita in instanta deschiderea succesiunii si cita copii la adresa din tara. Daca acestia nu se prezinta inseamna o renuntare tacita . Cel putin asa am inteles eu de la notar.
Multumesc .

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune simasabina simasabina Buna ziua! As dori sa stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: X a decedat ,care are doi copii si doi frati.Copii nu doresc mostenirea ,fratii vor sa ... (vezi toată discuția)
O problema de succesiune / mostenire ALALAL ALALAL buna seara am si eu o intrebare pentru dumneavoastra? sotul meu a avut un unchi care a decedat in luna august 2005, defunctul nu a fost casatorit si nu ... (vezi toată discuția)