avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducerea de 100 de lei lunar pentru fiecare copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducerea de 100 de lei lunar pentru fiecare copil

Buna ziua! Deducerea de 100 de lei lunar pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani, dacă acesta este înscris într-o unitate de învățământ (gradinita,scoala)părintelui care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora se mai acorda?
Pentru ca de la locul de munca mi sa spus ca se scade impozit și ca nu primesc 300 de lei pentru copiii ca primesc decat 10% din iei adica vreo 58 de lei,asta după ce prima oara mi-a zis ca se va da.
E adevărat sau nu?
Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:05, 15 Ianuarie 2025
Este adevarat . “ Deducere “ inseamna “ scadere “ , deci , din suma care ar trebui impozitata , se scade cate 100 lei/copil si, ce ramane, se impoziteaza . Prin urmare , castigul dvs. este ca , pentru 300 lei ( inteleg ca aveti 3 copii ) , nu platiti impozitul de 10% .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 16/2022 referitoare la deducerea din impozit. buna ... elena-preda elena-preda Ordonanta 16/2022 referitoare la deducerea din impozit. Buna ziua, Am un ccopil de 12 ani, fapt pe care voi beneficia de deducerea de 100 lei din impozit. ... (vezi toată discuția)
Dducerea de bază pe salariu wagnercristy54 wagnercristy54 Bună ziua până la urmă deducerea de bază pe salariu se face la unul din părinții sau la amândoi. Noi avem doi copii și eu și soția suntem angajați. ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru deducerea suplimentara? le le le le buna ziua. ce acte sunt necesare pentru deducerea suplimentara in cazul in care copilul a implinit deja 18 ani dar se afla in clasa a 12 a? multumesc (vezi toată discuția)