avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara am depasit un autovehicul la trecerea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara am depasit un autovehicul la trecerea de pietoni si ...

Buna seara am depasit un autovehicul la trecerea de pietoni si am fost sanctionat cu suspendarea permisului pe 60 de zile si 6 puncte amenda ,este ok ?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:28, 15 Ianuarie 2025
Buna ziua

Da, este corect

Articolul 101 din OUG 195/2002
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
g) nerespectarea regulilor privind depășirea;

Articolul 152 din Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002
(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
e) pe treceri pentru pietoni semnalizate prin indicatoare şi marcaje;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. mi s-a reținut și suspendat permisul de conducere ... imaghiar imaghiar Bună ziua. M- i s- a reținut și suspendat permisul de conducere pe 60 zile. Motivul, neacordarea de prioritate la pietoni. Cum s- a întâmplat : Am ... (vezi toată discuția)
Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă ... Georgel96 Georgel96 Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă se poate sa ma ajute cineva va rog frumos.in urma cu câteva zile am avut un accident intre sofer ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere - depasire pe trecerea de pietoni Cristi1234567 Cristi1234567 Buna ziua! Am rugamintea, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea speta: Am depasit un autoturism in dreptul unei treceri de ... (vezi toată discuția)