avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna, as dori sa achitionez o mașinuta electrica care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna, as dori sa achitionez o mașinuta electrica care nu depășește ...

Buna, as dori sa achitionez o mașinuta electrica care nu depășește 25km/h, toți dealerii auto îmi zic că nu necesita permis auto. Adevărat?
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Vladimir1234 , utilizator 15:26, 16 Ianuarie 2025
Categoria L6 de cvadricicluri permite o viteza maxima de 45 km/h.
[ link extern ]
Daca 25 km/h e doar o posibilitate de limitare maxima a vitezei (ce poate fi modificata ulterior) politia va poate amenda.
[ link extern ] /
N-ar strica sa intrebati la RAR despre modelul respectiv.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2025
latka, utilizator
Este limitat la 25 km/h.

latka a scris:

Categoria L6 de cvadricicluri permite o viteza maxima de 45 km/h.
[ link extern ]
Daca 25 km/h e doar o posibilitate de limitare maxima a vitezei (ce poate fi modificata ulterior) politia va poate amenda.
[ link extern ] /
N-ar strica sa intrebati la RAR despre modelul respectiv.

Am inteles, dar asta e viteza maxima prin constructie, sau e o posibilitate de limitare (reversibila) ?
[ link extern ] /
Unde scrie 25-45Km/h e limitare reversibila, 45 km/h e maxim constructiv.
Intrebati la RAR si daca au in baza de date modelul, veti afla exact daca e cu sau fara permis. Toate astfel de vehicule care au constructiv viteza maxima de 25 km/h se pot conduce fara permis.
latka, utilizator
Am model carte rar, viteza maxima constructivă este 25 km/h și are categoria L6E-BP Cvadrimobil ușor, mulțumesc! Pe lângă fara permis, necesita dovada curs de legislație? Mulțumesc

latka a scris:

Am inteles, dar asta e viteza maxima prin constructie, sau e o posibilitate de limitare (reversibila) ?
[ link extern ] /
Unde scrie 25-45Km/h e limitare reversibila, 45 km/h e maxim constructiv.
Intrebati la RAR si daca au in baza de date modelul, veti afla exact daca e cu sau fara permis. Toate astfel de vehicule care au constructiv viteza maxima de 25 km/h se pot conduce fara permis.

Nu stiu de curs de legislatie, dar e folositor, daca veti circula pe drumurile publice.
Sau sa studiati legea:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! renault twizy 45 cu ce categorie se conduce, având ... BazingaBoi BazingaBoi Buna ziua! Renault Twizy 45 cu ce categorie se conduce, având în vedere ca unele sunt înregistrate ca monocicluri, altele ca cvadricicluri usoare, ... (vezi toată discuția)
Conducere asa zis "moped", fara permis marian19 marian19 Va rog daca cunoasteti o speta. \"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un \"ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 ... (vezi toată discuția)
Moped emanuel1986 emanuel1986 Ce tip de permis ai nevoie pentru a putea conduce o masina cu motor de maxim 500 cmc, putere de circa 5 CP si viteza maxima de 45 km/h? Se pot conduce cu ... (vezi toată discuția)