avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În caz de custodie comună, copil minor de 9 an , cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În caz de custodie comună, copil minor de 9 an , cu domiciliu ...

În caz de custodie comună , copil minor de 9 ani , cu domiciliu stabilit la mine , ca mamă , şi eu şi ea avem dublă cetățenie ( maghiară) , mi-aş restabili domiciliul în Ungaria, deoarece mi s-a ivit o ocazie unică în carieră ...ce demersuri pot întreprinde ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:31, 18 Ianuarie 2025
Dacă tatal nu este de acord cu schimbarea domiciliului minorului din România în Ungaria si implicit cu modificarea programului de vizita, atunci trebuie sa va adresați instantei de judecata pentru a suplini consimtamantul sau.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.
Dacă tatăl nu este de acord. trebuie să cereți instanței (judecătoria de pe raza locuințeicopilului) stabilirea locuinței copilului în Ungaria și, eventual, suplinirea consimțământului pentru înscrierea la școală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un tribunal al altei tari sa oblige o persoana cu dubla cetatenie sa acorde cetatenia respectivei tari copilului sau? Kamii Kamii Buna, Succint faptele sunt urmatoarele: dintr-un concubinaj de scurta durata a rezultat un copil. Copilul a fost incredintat mamei spre educare, autoritatea ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor Sari Czintos Sari Czintos Va rog,este vorba despre un minor,care dupa divortul parintilor a fost incredintat mamei.Ea lucreaza in strainatate.Intrebarea mea:este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt divorțată și avem custodie comuna ...băiețelul ... BoldorA BoldorA Buna seara, sunt divorțată și avem custodie comuna ...băiețelul este trecut cu domiciliul la mine.Vreau sa îl înscriu la școală în localitatea în ... (vezi toată discuția)