avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate comerciala cu unic asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate comerciala cu unic asociat

Sunt momentan in somaj technic,cel mai nasol este ca viitorul meu in firma nu este prea stralucitoare deoarece utilajul s-a stricat si cred ca la ora actuala pentru firma este mai ieftin sa ma trimita in somaj decit sa repare utilajul cu mii de euro.
Asa ca mam gindit sa fac ceva pe propria mea piele adica sa ma privatizez.
Am si gasit o afacere destul de buna ,spatiu,mai am si niste banuti de pornire,dar nu stiu cu care picior ar fi mai buna pornirea(pfa,srl,srl cu asociat unic)ne avind asociat de incredere.si pe linga asta mai este dilemma ca nu am diploma de comerciant,dar afacerea ar fi de comert si intermediere la inceput,apoi sa vad cum merge as mai si angaja o persoana.:Ooops este cam sofisticat si greu de priceput.
Va multumesc pentru atentie si raspuns
Cel mai recent răspuns: Bibike , utilizator 14:48, 10 Februarie 2010
Prima varianta cred ca ar fi o intreprinderea individuala. Nu ai nevoie de diploma de comerciant pentru o afacere de comert, poti angaja si personal, contabilitatea se tine in partida simpla, este suficient o persoana cu studii medii pentru conducerea contabilitatii, impozit 16%, si scapi de "înfricoşătorul forfetar" a cărei lege incă nu este finalizată.
La inceput iti sugerez sa nu te inregistrezi ca platitor de TVA doar daca faci investitii mari la inceput.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
teleptean, utilizator
Multumesc pt raspuns =D>.Sin cazul daca vreau sa si lucrez in interprinderea individuala se poate face si varianta asta?:(
Bineinteles ca esti primul care are dreptul de a lucra in intreprinderea individuala, cu sau fara contract individual de munca. Atentie pe ceilalti care lucraeaza pentru tine obligatoriu angajare.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
teleptean, utilizator
Din cate am inteles costa in jur de 400 - 480 lei si este terminata in aproximativ o saptamana. Costul depinde de cine ce si cum ti-o face. In banii astia cred este inclus si comisionul.
de citeva zile tot caut pe net intre articole si legi dar tot nu mau lamurit.mersi acum respir si eu mai usor,scuze ca te am invadat cu intrebari dar total m-au descurajat pe alte forumuri cu forfetarul aceasta zici ca ii( baba cloanta):D,si toate taxe si impozitele mi le explicau de zici ca eu ministrul finantelor.inca odata multumesc.

Alte discuții în legătură

Firma srl vasilegurea vasilegurea Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri. 1. sotia mea a infiintat in anul1997 o firma de tip srl,are hotarire judecatoreasca,dar nu a inregistrato ... (vezi toată discuția)
Srl sau intreprindere individuala anitsirc anitsirc Cu rusine recunosc ca nu stiam de existenta formei \"intreprindere individuala\". Nu imi este foarte clar termenul... intreprinderea individuala este undeva ... (vezi toată discuția)