avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca am angajat un avocat intr-o cauza penala ,este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca am angajat un avocat intr-o cauza penala ,este conflict ...

Daca am angajat un avocat intr-o cauza penala ,este conflict de interese daca si persoana cu care ma judect angajaza acelasi avocat,,sau unde o putem incadra .Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:58, 17 Ianuarie 2025
Bună ziua. Da, de principiu este conflict de interese. Se poate rezolva acest conflict în situațiile prevăzute de art. 116 din Statutul profesiei de avocat:
art. 116. Nu există conflict de interese:
a)atunci când, după ce și-a informat clienții și a primit acordul acestora, avocatul, în exercitarea diferitelor sale activități, va încerca să concilieze contrarietatea de interese;
b)atunci când, în acord deplin cu clienții, avocatul îi consiliază ca, plecând de la situația ce i-a fost prezentată, să adopte o strategie comună sau dacă, în cadrul unei negocieri, avocații care sunt membri ai aceleiași forme de exercitare a profesiei intervin separat pentru clienți diferiți, care sunt însă informați cu privire la această apartenență comună; c)atunci când, după ce avocatul aduce la cunoștința fiecăruia dintre clienții potențial afectați de asistența juridică acordată existența sau posibilitatea creării unui conflict de interese, precum și eventualele consecințe nefavorabile ale acestuia, fiecare dintre respectivii clienți își dau acordul expres și prealabil cu privire la prestarea activității de asistență juridică.
Fiind o cauza penala, de principiu, ar fi cam greu sa nu fie o contrarietate acolo, intr-un fel sau altul. Depinde insa, poate ca vizeaza doar latura civila sau mai stiu eu ce alta situatie atipica (ex. persoană responsabila civilmente, etc). Sau poate ca avocatul inca nu a realizat pana acum ca au apelat la serviciile dansului doi clienti din aceeasi cauza penala (s-au vazut destule cazuri), dar la un moment dat isi va da seama dl avocat, si isi va verifica singur competenta si conflitul de interese. Sau puteti sa il intrebati chiar dvs, direct, cere este treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese? vrani vrani Buna seara ! A avut loc un proces civil in care partea adversa este avocat in Barou. Eu , cealalta parte in proces am facut plangere penala impotriva celor ... (vezi toată discuția)
Un avocat se poate recuza PFA IORGA A VASILE PFA IORGA A VASILE Un avocat intr-un proces de divort a fost avocatul reclamantului, la partaj a devenit avocatul paratei, tinand cont ca avocatul cunoaste mai multe despre ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a facut informarea privind medierea ContSters299584 ContSters299584 buna ziua..sedinta de informare privind medierea este facuta de catre un avocat..poate reprezenta partea in instanta un alt avocat, abii apartinand aceluiasi ... (vezi toată discuția)