avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am avut un P F in perioada 2002 -2010, se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am avut un P F in perioada 2002 -2010, se poate pune ...

Buna ziua, am avut un P F in perioada 2002 -2010,se poate pune aceasta periada ca vechime in munca pentru pensie? Mulțumesc frumos!! O zi frumoasa!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 17 Ianuarie 2025
Ce inseamna PF ? ..nu este vechime in munca , ci cel mult poate fi stagiu de cotizare daca a platit c.a.s.
Buna seara, in perioada aceea nu se platea cas, doar impozit pe venit. M.ati intrebat ce inseamna Pf, persoana fizica autorizata cu cod fiscal.

Cornel Vasile a scris:

Ce inseamna PF ? ..nu este vechime in munca , ci cel mult poate fi stagiu de cotizare daca a platit c.a.s.

1. Prescurtarile corecte sunt ;
PF = persoana fizica

PFA = persoana fizica autorizata

2. In acea perioada se putea incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii, in baza Legii nr.19/2000 pentru a si asigurat in sistemul public de pensii.
PF = persoana fizica

2. In acea perioada se putea incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii, in baza Legii nr.19/2000 pentru a fi asigurat in sistemul public de pensii.
Plata doar a impozitului nu va asigura stagiu de cotizare la pensii.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,

Ma interesa daca acea perioada necontributiva se adauga la calculul de vechime, nu ca si calcul pentru valoarea pensiei.
Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

PF = persoana fizica

2. In acea perioada se putea incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii, in baza Legii nr.19/2000 pentru a fi asigurat in sistemul public de pensii.
Plata doar a impozitului nu va asigura stagiu de cotizare la pensii.

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata mar.bb63 mar.bb63 in cazul unui salariat care a lucrat ca PFA timp de 5 ani, aceasta perioada constituie vechime in munca pentru stabilirea sporului de vechime, intr-o societate ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca armata se calculeaza la vechimea in munca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de somaj liana istrate liana istrate perioada de somaj se ia in calcul la schimbarea procentului de spor de vechime in munca? (vezi toată discuția)