avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de somaj

perioada de somaj se ia in calcul la schimbarea procentului de spor de vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 13:45, 8 Aprilie 2009
Nu.

Perioada de somaj constituie stagiu de cotizare asimilat la acordarea dreptului de pensie. Nu se poate considera vechime in munca sau in specialitate.
multumesc.
exista vreun articol referitor la acest lucru?
Codul Muncii:
Art 16
(3) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă salariatului vechime în muncă.

Legea 19/2000 - Legea pensiilor
(1) În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiază de drepturi de asigurări sociale, cu excepţia celor prevăzute la art. 40 lit. a)-c) şi e);
......etc"

Pentru a se considera vechime in munca trebuie ori sa aveti contract de munca incheiat, ori sa incheiati separat contract de asigurare sociala cu casa de pensii, la care sa cotizati in fiecare luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime luccia luccia Am o vechime de 20 de ani, la data de 08 august a acestui an. Am depus cerere pentru majorarea procentului de vechime de la 20 la 25% incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Somajul ca spor vechime Taisa Taisa Buna ziua. Va rog, dati-mi o idee despre cum sa conving un salariat ca somajul nu este luat in calcul la sporul de vechime. Degeaba am facut uz de ... (vezi toată discuția)
Trecerea la o noua trepta de vechime/sporul de vechime sebastian. sebastian. Doresc sa stiu daca satisfacerea stagiului militar este socotit ca vechime pentru trecerea la o alta treapta de vechime,dar perioada de somaj care a fost ... (vezi toată discuția)