avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Abrogare lege organica
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Abrogare lege organica

O lege organica poate fi abrogata printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:21, 17 Februarie 2010
Conform art. 115 di n Constitutie , Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului , pentru situatii ce nu fac obiectul legilor organice.
Deci nu , conform acestei prevederi.
Prevederea mentionata de dumneavoastra (legea speciala de abilitare) nu se refera numai la ordonantele simple?
Pai stiti cum este, acest articol de lege constitutionala , nu mentioneaza daca este vorba despre Ordonante de urgenta sau despre Ordonante de Guvern...asa incat ,conform dictonului Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus (unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie să distingem)...
Poate totusi mi se vor alatura si alte pareri , mai pertinente.
[ link extern ]

motivarea e interesanta, dar nu stiu cat de interesanta ar mai fi si in alt ...context B-)
Ce a m inteles eu de aici ,citind pe fuga, este faptul ca s-a pus problema nu a abrogarii ci a modificarii sau completarii unor articole din aceasta lege . Este insa interesant de retinut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kitty35 kitty35 Chiar daca merge la o facultate particulara?Multumesc (vezi toată discuția)
Buna seara! referitor la ordonanta 92/2020 se specifica faptul ... lucian.moscaliuc lucian.moscaliuc Buna seara! Referitor la ordonanta 92/2020 se specifica faptul ca angajatul trebuie sa aiba contract de munca pana pe 31 decembrie 2020. Dar nu se specifica ... (vezi toată discuția)