avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Redirectionarea a 3,5% catre un anumit beneficiar al ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Redirectionarea a 3,5% catre un anumit beneficiar al asociatiei/fundatiei respective

Mama mea, in varsta de 55 de ani, e diagnosticata de cativa ani cu o forma rara de cancer numita leiomiosarcom. In momentul de fata este in concediu medical prelungit si urmeaza sa reinceapa sedintele de chimioterapie. Are asigurare medicala CAS.
Momentan nu face parte din nicio fundatie/asociatie.

1. Aveti idee care ar fi modalitatea legala prin care as putea redirectiona 3,5% din impozitul anual (Declaratia 230) direct catre tratamentul ei? Exceptand varianta in care isi infiinteaza ea propria fundatie/asociatie

2. Daca mama devine beneficiar al unei asociatii/fundatii de caritate, iar eu redirectionez 3,5% din impozit, se poate oare ca acea asociatie/fundatie sa accepte sa foloseasca (macar partial) impozitul meu direct catre tratamentul mamei? (In loc sa distribuie banii uniform intre diversele scopuri ale asociatiei/fundatiei? Cunoasteti vreo astfel de fundatie/asociatie?

Mentionez ca sunt persoana fizica, nu am firma. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:52, 30 Ianuarie 2025
Cel mai simplu este sa gasiti un ONG care face asa ceva, ca fac destul de multe - sa creeze subcont pentru cate o persoana fizica beneficiara si in acel subcont sa se vireze redirectionari dei 3,5% de la persoane fizice si eventual si sponsorizari de la persoane juridice, ca atunci e clar ca sunt pentru mama Dvs. si Dvs eventual contribuiti catre acel ONG cu o suma care sa acopere costurile administrative pe care le au ei cu acel contr si ce fac pentru Dvs... Este dreptuul sponsorului / persoanei care redirectioneaza cei 3.5% din impozitul pe venit sa indice ce sa faca ONG beneficiar cu banii, si daca e subcont special pt mama Dvs. nu e nici un dubiu ref. destinatai acelor fonduri... deci nu doar ca poate, ci TREBUIE acel ONG sa ii cheltuie in favoarea mamei Dvs. ex pt plata tratament, diagnostic, alte costuri... dar sa consemnati asta intr-o intelegere scrisa cu acel ONG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fac de anul trecut terapie de comportament cu băiețelul la un ong Maiby1234 Maiby1234 Bună seara. Fac de anul trecut terapie de comportament cu băiețelul meu.Dacă am strâns formulare de redirectionare impozit și nu mai doresc colaborarea ... (vezi toată discuția)
Sunt persoana cu handicap. andreea pa. andreea pa. Sunt persoana cu handicap. Este posibil ca o persoana angajata sa redirectioneze cei 3% din impozitul de venit pe mine? Daca da, ce acte sunt necesare si unde ... (vezi toată discuția)
Redirectionare impozit profit catre ong detinut de aceeasi persoana cristi_dm cristi_dm Bună ziua. Dacă o firmă este detinuta de un administrator persoană fizică poate redirecționa, conform legii, o parte din impozititul pe profit către un ... (vezi toată discuția)