Buna ziua
Lucrez ca asistent medical principal licentiat de 12 ani in compartimentul CPIAAM dintr-un spital si anul acesta nu mi s-a eliberat avizul de libera practica pentru ca utilizam diploma de absolvire a scolii postliceale de igiena pe post de curs, intrucat nu am lucrat niciodata ca asistent de igiena di anul 1997, cand am absolvit scoala de postliceala. De la OAMGMAMR mi s-a spus ca nu pot primi aviz de libera practica ca asistent generalist licentiat in compartimentul de prevenirea infectiilor asociate asistentei medicale decat daca urmez un curs de reconversie profesionala de igiena la INMS, dar dupa absolvire voi lucra ca asistent de igiena fara facultate si grad principal pe care le-am dobandit ca asistent generalist. In trebarea mea este daca este legal ca un curs sa-mi stearga licenta si gradul principal dobandite si sa devin asistent de igiena cu postliceala, atata timp cat ORD 1101/2006 spune ca pot lucra in acestr compartiment asistenti cu scoala postliceala de profil (igiena) sau asistenti generalisti cu cursuri de perfectionare? Ca sa pot profesa ca asistent medical licentiat principal ar fi mai bine sa urmez un curs de masterat in domeniul igienei si sanatatii publice ?
Va multumesc anticipat,
Roxana