avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum se poate remedia la OCPI urmatoarea situatie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum se poate remedia la OCPI urmatoarea situatie

Cum se poate remedia urmatoarea situatie - fara ca sa fiu nevoita sa o iau de la capat cu documentatia cadastrala, obtinere Certificat de edificare a constructiei si alte taxe pe care tot eu sa le platesc?

Situatia sta asa: obtinut in 2003, Certificat de urbanism, Autorizatie de construire, inchiriere teren primarie, apoi s-a construit o extindere cu destinatie balcon, la parter bloc, cu Proiect Arhitect, Contractare firma de constructii, obtinut Aviz ISC, ridicat constructie, apoi platit firma de cadastru pt. documentatie cadastrala si obtinere intabulare drept de proprietate pt. apartament + extindere balcon. Primit de la OCPI, in 25.01.2005, incheiere favorabila: “vazand referatul […] nu exista piedici la inscriere, fiind indeplinite conditiile prevazute la art.50 din Legea nr.7/1996 cu modificarile si completarile ulterioare, tariful achitat in suma de 575.000 lei, cu chitanta nr. 15866/25.01.2005, pentru serviciul de publicitate imobiliara cu codul nr. P1 08 ; P1 12, se admite cererea privind inscrierea Dreptului de proprietate pentru [...numele ambilor mei parinti ], cu privire la imobilul situat in [...]."
Surpriza vine dupa 17 ani, dupa moartea tatei, cand eu si mama ne-am prezentat la notar ca sa facem succesiunea si am constatat din Extrasul de Carte funciara (solicitat si primit de notar), de la OCPI, ca nu este intabulata intreaga suprafata a apt., ci doar suprafata initiala a apt., fara extindere si doar pe numele tatalui meu, neexistand nici o instiintare de la OCPI, care sa explice de ce au intabulat doar ce au dorit ei din documentatia si schita intocmita global de cadastrist, cu tot cu extindere. Cand am cerut explicatii la OCPI, mi-au spus ca atunci in 2005, s-a facut o eroare, dar acum dupa 20 de ani, ei nu mai pot remedia nimic, pt.ca s-a schimbat legislatia si eu trebuie sa o iau de la capat cu cadastrul, plus sa obtin acum si un Certificat de edificare a constructiei, de la primarie (si asta pp. plata a tot felul de taxe).
Nu inteleg de ce tot eu trebuie sa suport atatea costuri si sa platesc din nou firma de cadastru, pe aceeasi speta, pt.care tatal meu a platit acum 20 ani? OCPI-ul "se spala pe maini" si a facut doar ce a dorit, fara explicatii si informarea partilor, iar eu trebuie acum sa platesc? Precizez ca exista ROL fiscal care contine de 20 ani si impozit pe constructia ridicata in 2004 + chirie pt.terenul de sub extindere (proprietatea primariei), dar nimeni nu mai gaseste PV. de receptie a lucrarii, din 2004, nici cei de la Primarie.

Alte discuții în legătură

Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)
Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)