avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... edificare imobile construite fara autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

edificare imobile construite fara autorizatie de constructie

va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita inainte de anul 2000. rog pasii care trebuie urmati pentru edificare si intabulare
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:47, 31 Ianuarie 2011
Formulati o actiune in accesiune imobiliara- art. 492 c.civ. , solicitand instantei sa va constate dreptul de proprietate asupra constructiei. Dupa aceea putei intabula.
Sesizati judecatoria in a carei raza teritoriala se afla situat imobilul , in vederea constatii accesiunii imobiliare artificiale.
pai... apelati la un autorizat cadastru (gasiti lista la OCPI din jud dvs). acesta va va spune procedura "administrativa":
1. terenul trebuie sa fie intabulat si cu nr cadastral.
2. primaria elibereaza un certificat de atestare a edificarii constructiei (uneori solicita planul autorzatului cadastru)
2 se intocmeste o documentatie cadastrala de notare a constructiei taxa OCPI 60ron + 0.05% din valoarea constructiei de pe certificatul fiscal + onorariul topografului cam 1000ron pe documentatie.

sau evident urmati calea justitiei.... (dar sunt obligat sa va spun ca sentinta obtinuta se inscrie in CF doar in urma unei documentatii a unui autorizat cadastru, documentatie cadastrala de notare a constructiei taxa OCPI 60ron + 0.05% din valoarea constructiei de pe certificatul fiscal + onorariul topografului cam 1000ron pe documentatie.)#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)