avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara. Mi-au spus la locul de munca ca pot lua pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara. Mi-au spus la locul de munca ca pot lua pe cineva ...

Buna seara. Mi-au spus la locul de munca ca pot lua pe cineva coasigurat, as vrea sa o iau pe mama mea. Intrebarea mea este se mai opreste ceva tace din salariu pentru persoanele coasigurate?
Cel mai recent răspuns: Ramona98 , utilizator 19:19, 20 Ianuarie 2025
Buna ziua

Nu trebuie sa platiti nimic in plus

Soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate pot fi coasiguraţii acestora. În această calitate, nu plătesc contribuţie de sănătate, dar beneficiază de servicii medicale în sistemul de asigurări de sănătate.

Asiguratul care vrea să ia în întreținere soțul/soția/un părinte fără venituri trebuie să informeze angajatorul despre acest lucru și să-i dea acestuia anumite documente pe care el să le depună la autorități, documente enumerate în Ordinul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nr. 1549/2018:
- act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată;
- o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii
- o declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.

[ link extern ] /
Va multumesc!! O seara buna!
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să o iau pe mama că coasigurat, ea nu înregistrează ... Motani Motani Doresc să o iau pe mama că coasigurat,ea nu înregistrează niciun venit în momentul de față ,dar are pe numele ei un apartament,o garsoniera și o ... (vezi toată discuția)
Asiguratul este pensionar. unde se depun actele necesare pentru ... Popval Popval Asiguratul este pensionar. Unde se depun actele necesare pentru ca sotia sa devina coasigurat? (vezi toată discuția)
Sănătate Cristina Bandrabur Cristina Bandrabur Bună seara. Dacă soțul este angajat si este asigurat sănătate și pe soție a luat-o ca coasigurat, la verificarea asigurat pe site-ul CNAS el figurează ... (vezi toată discuția)