Buna ziua si scuzati pt. deranj as vrea un raspuns la o problema cu care ma confrunt atat eu cat si mama mea daca se poate: tatal meu e decedat in urma cu 5 luni si nu am mai reusit sa dezbatem mostenirea, mentionez ca eu mai am o sora, intre timp mama mea a gasit un client care vrea sa cumpere o bucata de pamant de la ea din curte,insa sora mea nu vrea sa semneze ca sa putem dezbate mostenirea a spus ca o sa impart cu ea in mod egal totul dupa moartea mamei, are dreptul sa decida ea asa ceva? sau ce am putea face daca ea nu vrea sa semneze actele pt dezbaterea mostenirii?
Dacă nu vrea, veti ajunge sa dezbateti succesiunea în instanta, ii veți da sulta, apoi mama poate vinde, dacă în urma partajului succesoral, ii va reveni acea bucata.
inca o nelamurire daca ati vrea sa ma ajutati: sulta insemnand suma de pe acea bucata de pamant evaluata spre vanzare ? sau inseamna sulta intregii proprietati ?
adica mama daca acum are 2 proprietati o casa in orasul barlad (pamantul e la aceasta casa ) si o garasoniera in orasul iasi? va trebui sa ii dam jumate din amandoua proprietati? daca mama mea nu vrea sa ii dea jumate din toate acestea ! e posibil sau nu daca nu vrea sa semneze pentru dezbatere? cum ar putea proceda mama in situatia aceasta?
Anexa 24
doar_dana
Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)