avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua si scuzati pt. deranj as vrea un raspuns la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua si scuzati pt. deranj as vrea un raspuns la o problema ...

Buna ziua si scuzati pt. deranj as vrea un raspuns la o problema cu care ma confrunt atat eu cat si mama mea daca se poate: tatal meu e decedat in urma cu 5 luni si nu am mai reusit sa dezbatem mostenirea, mentionez ca eu mai am o sora, intre timp mama mea a gasit un client care vrea sa cumpere o bucata de pamant de la ea din curte,insa sora mea nu vrea sa semneze ca sa putem dezbate mostenirea a spus ca o sa impart cu ea in mod egal totul dupa moartea mamei, are dreptul sa decida ea asa ceva? sau ce am putea face daca ea nu vrea sa semneze actele pt dezbaterea mostenirii?
Cel mai recent răspuns: franchizu , utilizator 18:22, 22 Ianuarie 2025
Dacă nu vrea, veti ajunge sa dezbateti succesiunea în instanta, ii veți da sulta, apoi mama poate vinde, dacă în urma partajului succesoral, ii va reveni acea bucata.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator
multumesc frumos pt raspuns
inca o nelamurire daca ati vrea sa ma ajutati: sulta insemnand suma de pe acea bucata de pamant evaluata spre vanzare ? sau inseamna sulta intregii proprietati ?
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
franchizu, utilizator
inseamna partea surorii in bani din mostenirea tatalui vostru.
adica mama daca acum are 2 proprietati o casa in orasul barlad (pamantul e la aceasta casa ) si o garasoniera in orasul iasi? va trebui sa ii dam jumate din amandoua proprietati? daca mama mea nu vrea sa ii dea jumate din toate acestea ! e posibil sau nu daca nu vrea sa semneze pentru dezbatere? cum ar putea proceda mama in situatia aceasta?

Alte discuții în legătură

Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)