avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz IFN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz IFN

Am următoarea speță: contractat credit de la Nova Credit - Garantare si Creditare IFN SA, de 3500 RON pe 5 ani. Plătit în primele 4 luni 3760 RON. Apoi nu am mai putut plati pentru 10 luni. Mi-au trimis mail cum ca s-a declanșat scadența anticipata de nu mai putin de 29000 RON. Am încercat sa ii contactez fara succes. Nu răspund la mail și nr de telefon nu mai au! Apoi am observat ca de fapt ei nu mai exista. Au fost exclusi de către BNR. Acum încearcă în fiecare zi să-mi retragă aceasta suma enorma de pe card. Ce e de făcut? Mulțumesc!
Depinde cine incearca sa va retraga suma de pe card, notificare... Stiam ca Nova nu are un an vechime, cand ati luat de la ei imprumutul? Firma exista insa.
Puteti contesta clauzele contractului de credit, vorbiti cu un avocat, verificati contractul.
Mulțumesc pentru raspuns. Ei încearcă sa retragă suma. Am verficat la banca. Ba da, au vechime. Creditul a fost contractat in 24.09.2023. Mai jos Registrul de la BNR unde se vede ca au fost radiati. Site-ul lor este ncredit.ro.

[ link extern ]

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Depinde cine incearca sa va retraga suma de pe card, notificare... Stiam ca Nova nu are un an vechime, cand ati luat de la ei imprumutul? Firma exista insa.
Puteti contesta clauzele contractului de credit, vorbiti cu un avocat, verificati contractul.

Nu cunosc atunci ce firma de credit este, nu vad Nova in cele transmise de dv. si, din ce cunosc eu, nu are un an inca, e de la inceputul lui 2024 infiintata, o fi fost alta, nu stiu sa va ajut cu atatea date. Siteul nu este despre Nova credit, nu vad sa fie radiata. Oricum, chiar daca nu are drept de a mai acorda unele tipuri de credite, nu inseamna ca nu le poate incasa pe cele vechi. Discutati cu un avocat sa vada actele si sa aiba timp sa verifice contractul, executarea, tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema ifn și bcr BogdanPaul97 BogdanPaul97 Am și eu o problema și sper sa găsesc aici ajutor. Am un credit făcut la Creditfix IFN, toate bune și frumoase pana când am avut un angajament de ... (vezi toată discuția)
Nelamurile comisioane card vladp33 vladp33 buna ziua, am inca din 2007 un card de cumparaturi emis de [editat] IFN SA. In contract este mentionat \\\\"[b]Rata dobanzii lunare de reesalonare [/b]1.10% ... (vezi toată discuția)
Supravegherea video a bancomatelor IoanaMaciuc IoanaMaciuc Buna seara In dimineata zilei de 27.07.2016 mama a dorit sa retraga suma de 3500 RON de la ATM. I-a aparut mesajul ca soldul este insuficient, desi avea pe ... (vezi toată discuția)