avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizații salon evenimente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizații salon evenimente

Bună ziua,
Mă bate gândul să investesc în construirea unui salon de evenimente și aș vrea să știu ce înseamnă în ceea ce privește autorizațiile.
Mă gândesc în primul rând ca va fi nevoie de autorizație iau după construcție, însă apoi pentru o bucătărie în care doar se încălzește mâncarea, ce fel de autorizații sunt necesare? De asemenea pentru alcool ce autorizații sunt necesare? E vreo diferență dacă clientul aduce singur alcoolul iar eu doar îl servesc? Sau este aceeași autorizație și în cazul în care includem noi în meniu?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 25 Ianuarie 2025
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
este alimentatie publica, nu conteaza cine e furnizorul
Agenţii economici, producători interni, importatori, comercianţi în sistem angro şi en detail, care realizează venituri din vânzările de alcool, băuturi alcoolice, produse din tutun, cafea, cafea cu inlocuitori, cafea solubila, inclusiv amestecuri cu cafea solubila, îşi pot desfăşura activitatea numai în baza autorizaţiei de comercializare emise de:
- Ministerul Finanţelor, în cazul alcoolului;
- direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti, în cazul băuturilor alcoolice, produselor din tutun şi al cafelei, precum şi în cazul alcoolului vândut de agenţii economici producători de băuturi alcoolice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pot vinde bere produsă în românia fără să am ... ScorpioVlad ScorpioVlad Buna ziua. Pot vinde bere produsă în România fără să am licență pentru vânzarea de alcool? (vezi toată discuția)
Autorizatii speciale prest prest Buna ziua. O societate comerciala vrea sa vanda tutun vrac.Pt.aceasta este nevoie de autorizatii speciale sau numai de inregistrarea obectului de activitate ... (vezi toată discuția)
Accizarea tutunului produs in tara in cazul in care se doreste comercializarea sub forma de tutun vrac, ambalat la diferite gramaje. Conrad Conrad Nu reusesc sub nici o forma sa obtin informatii exacte in legatura cu accizarea tutunului. Situatia este urmatoarea: Producatorul X are o productie de x ... (vezi toată discuția)