avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Decizia ICCJ cu privire la conducerea sub influență- ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Decizia ICCJ cu privire la conducerea sub influență- efecte? ...

Bună seara
Conform noi decizii ICCJ cu privire la condusul sub influență s-au instaurat noi condiții pentru a fi îndeplinită infracțiunea de conducere sub influență!
Respectiv ICCJ afirma ca e nevoie de o expertiza medico-legala pentru a se stabili ca șoferul avea capacitatea de a conduce afectată!
Sunt curios ce efect are aceasta decizie asupra dosarelor aflate deja în cercetare, de ce anume se tine cont pentru dosarele deja în curs? De mențiunile înscrise de cei de la IML cu privire la starea inculpatului? Sau cum? Evident că îmi dau seama ca se va tine cont și de concentrații dar mai departe? Nu se poate face o expertiza ,retroactiv ... deci cum se aplica?
Va povestesc pe scurt experienta mea, mi s-a făcut un dosar penal pe nedrept pt conducere fără permis cât și pt conducere sub influență!
În fapt deși figuram în sistemul celor de la rutiera cu permisul suspendat în realitate dosarul pt care aveam permisul supendat fusese clasat de aproape un an, deci legal aveam dreptul de a conduce ! După oprirea in trafic ,am fost lăsat sa merg acasă în 3 rânduri repetate, fără sa fiu testat sau sa mi se aducă la cunoștință vreo infracțiune sau că voi fi testat!
După ce am mers acasă în 3 rânduri repetate de la locul presupusei "opriri în trafic " am fost informat ca urmează sa fiu condus la secție, apoi am fost testat pentru consum substanțe la secția de poliție, în ciuda faptului ca inițial am fost lăsat sa merg acasă fără să mi se aducă nimic la cunoștință, în una din deplasasarile acasă am făcut prostia să fumez un produs pe baza de THC pt a ma calma , nefiind informat ca mi se aduce vreo acuzație la regimul de condus sau că urmează să fiu testat pt asta...
Am fost tinut în sectie fără să am voie sa folosesc telefonul sau sa merg la toaleta ore întregi, apoi condus la IML pt teste!
În cazul meu concret ma ajuta cu ceva aceasta decizie? Menționez ca la IML doamnele de acolo au menționat ca sunt coerent, cooperant etc și starea fizica nu îmi pare afectat de vreo substanță!
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
Jwjwj, utilizator

Alte discuții în legătură

Legalitate "oprire în trafic" bună seara! Îmi puteți spune ... Denis7727 Denis7727 Legalitate \"oprire în trafic\" Bună seara! Îmi puteți spune dacă s-au respectat toate normele legale în următoarea situație? În timp ce mă aflam ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la og 29/2023 alinpelin alinpelin Buna ziua, am o nelamurire cu privire la OG 29/2023. Prin Articolul I, alin. 5, se adauga litera: \"g) în baza rezultatului analizei mostrelor biologice ... (vezi toată discuția)
Legalitate recoltare probe urină iml Jwjwj Jwjwj Bună seara Am fost depistat pozitiv la Canabis în timp ce efectuam încărcarea unui autoturism neinmatriculat pe o platformă auto! Menționez ca am ... (vezi toată discuția)