avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului sau a altor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului sau a altor substante Pe 1 ...

Conducere sub influenta alcoolului sau a altor substante

Pe 1 martie 2022 am fost oprit in trafic si testat, rezultatul fiind pozitiv la THC, am facut toate demersurile necesare si peste un 1 an au sosit analizele, le-am achitat si am dus dovada la politie. La Politie mi s-a comunicat ca, cantitatea pe care o aveam in sange, nu mi-a afectat capacitatea de a conduce si mi s a comunicat ca s-a propus neinceperea urmarii penale, propunere care a fost acceptata de catre procuror si ca urmeaza sa primesc acasa decizia. Din martie 2023 pana ieri, dupa mai multe mail-uri la parchet am fost instiintat ca dosarul meu a fost restituit la Politie in completarea urmarii penale. Ce este de facut in aceasta situatie? As putea sa dau Politia in judecata? Avand in vedere ca singura proba pe care o au in dosar este rezultatul IML, eu neavand permis din 1 martie 2022.
Avand in vedere Decizia 25/2025 a ICCJ, probabil ca se dispune efectuarea unei expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia iccj cu privire la conducerea sub influență- efecte? ... Jwjwj Jwjwj Bună seara Conform noi decizii ICCJ cu privire la condusul sub influență s-au instaurat noi condiții pentru a fi îndeplinită infracțiunea de conducere ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la og 29/2023 alinpelin alinpelin Buna ziua, am o nelamurire cu privire la OG 29/2023. Prin Articolul I, alin. 5, se adauga litera: \"g) în baza rezultatului analizei mostrelor biologice ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa incep... relevanta probe biologice Sevalu Sevalu Am consumat \"prafuri\" (fostele legale) si am fost oprit in trafic pt. Defectiuni la sistemul d iluminare....iar probabil ca urmare a comportamentului meu am ... (vezi toată discuția)