avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contestarea promovarii colegului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contestarea promovarii colegului

As dori o parere juridica prind o speta.
Sunt functionar public (inspector) in cadrul unei primarii comunale, avand grad profesional principal, avand atributii de asistenta sociala (avand si studii in domeniu), indeplinind cumulativ conditiile in luna ianuarie, in decursul lunii februarie se organizeaza concursul de promovare la superior.
In perioada cand am fost angajat ca debutand (acum 7 ani) a mai fost angajat inca un coleg (consilierul juridic), cu care am dat impreuna spre promovare si celalte drepte profesionale (asistent respectiv principal).
Acum la promovarea din februarie, s-a organizat concurs doar pentru mime, nu si pentru el.
El acum spune, ca este o forma descriminatorie si ca trebuia sa dam impreuna promovarea, chiar daca suntem compartimente diferite.
Doreste sa promovam odata si mai mult de atat, vrea sa-mi atace in instanta propunerea mea de promovare si implicit concursul meu de promovare, pentru a promova impreuna.
Asta inseamna ca ma poate bloca si 1 an sau mai mult?
Din codul de procedura stiam ca o decizie sau un act nu poate fi atacat de catre o persoana care nu are calitate procesuala activa si in astfel de cazuri se invoca inadmisibilitatea.
Colegul spune ca orice persoana poate sa atace orice act. Mentionez ca el mai are procese de litigiu cu primaria, pe alte probleme.
Avand in vedere ca eu sunt pe asistenta sociala si colegul este pe juridic si nu suntem in acelasi compartiment,poate sa-mi atace promovarea?
El merge pe premisa ca am fost angajati in acelasi timp si trebuie sa promovam odata si se simte descrimitat si eu avantajat. Ideea este ca primarul din unele considerente a considerat sa nu semneze momentan, referatul sau privind propunerea de promovare intocmit de resurse.
Nu stiu daca acest astept ma priveste pe mine.
Are vreun castig de cauza, imi poate bloca procedura?
Eu asa ceva nu am mai intalnit.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
cosming2018, utilizator

Alte discuții în legătură

Avansarea in trepte de salarizare, promovarea in grad si in clasa a functionarilor publici adon adon 1.Am observat la mai multe primarii din tara ca propun in consiliul local aprobarea avansarilor in trepte de salarizare si nu inteleg de ce. Inteleg pentru ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad florea elena florea elena Buna seara.Sunt inspector principal contabil (ultima teapta) la o primarie comunala din data de 25 Februarie 2009, atunci am primit avizul de la ANFP.Pana la ... (vezi toată discuția)
Preaviz freewill32 freewill32 Buna ziua!Lucrez pe segmentul de administratie publica!Am fost in concediu de odihna din 25.07.2011 pina in data de 05.08.2011!Am fost sunat de la serviciu cum ... (vezi toată discuția)