avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... avansarea in trepte de salarizare, promovarea in grad ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

avansarea in trepte de salarizare, promovarea in grad si in clasa a functionarilor publici

1.Am observat la mai multe primarii din tara ca propun in consiliul local aprobarea avansarilor in trepte de salarizare si nu inteleg de ce. Inteleg pentru promovare in grad si in clasa pentru ca se schimba statul de functii si mai avem si OUG 105/2009 care modifica art. 107 din L.188 dar avansarile in treapta nu inteleg de ce ar trebui sa le propunem spre aprobare consiliului local.
2. Daca dupa promovarea examenului de avansare in grad sau clasa si obtinerea avizului ANFP in consiliul local nu se aproba modificarea statului de functii inseamna ca acei f.p. nu vor fi promovati?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:07, 8 Aprilie 2010
Pentru avansari nu e nevoie de HCL, se face prin Dispozitia Primarului pe baza referatului sefului ierarhic sau a specialistului RU prin care se constata indeplinirea conditiilor prevazute de lege pentru avansare.
CL nu ar trebui sa se opuna in conditiile in care, in principiu, in anul anterior promovarii a aprobat planul de ocupare pentru anul urmator, ci doar ar trebui sa ia act de promovarea concursului si de avizul ANFP. In cazul in care totusi resping proiectul de hotarare, beneficiarii pot ataca hotararea iar instanta va dispune cu siguranta incadrarea pe functiile pentru care au promovat examenul.
Buna ziua,

Sunt functionar public. In 1996 am fost admisa in urma examenului sustinut ca inspector debutant. La 6 luni am fost trecuta pe asistent. Ei bine....abia in 2007 am fost promovata pe inspector principal. Cand si in ce conditi pot fi trecuta pe post de consilier? Ce conditii trebuie sa indeplinesc? sau promovarea se face automat? ori in urma unui examen?....avand in vedere ca este vorba de grad profesiona, ce este de facut?
Multumesc
Un functionar public venit prin transfer solicita printr-o cerere sa ii se comunice de ce nu a fost avansat in treapta de salarizare, conform Legii, deoarece la institutia de la care a venit nu i s-a acordat treapta de 5 ani.
Mentionez ca a venit in 15.03 si avansarile s-au facut in 01.04, dar cu aprobarea directorului, la propunerea sefilor de compartimente.
Legea spune clar ca minimum vechimii in treapta este de 2 ani,exceptional de 1 an.....oare ce vede el gresit, atata timp cand seful sau nu stie nimic despre el....?#-o=D>
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
alexandru andra, utilizator
In conformitate cu prevederile legale, pentru a se putea face promovarea in grad profesional, functia publica respectiva trebuie sa fie cuprinsa ca atare in organigrama. Ori, organigrama o aproba CL, prin hotarare. Asa ca, dupa obtinerea avizului de la ANFP, pentru transformarea functiei publice, este obligatorie existenta unei HCL pentru a se putea da dispozitia de promovare (a se vedea HG 611/2008 si Ordinul ANFP 10280/2009).
Ideea este ca un CL trebuie sa motiveze respingerea unui proiect de hotarare privind aprobarea noii organigrame, iar o HCL de respingere poate fi atacata in contencios administrativ. Asa ca... o da primarul dispozitie de promovare, insa fara o HCL in spate care sa prevada postul respectiv in organigrama, cam e legat de maini si de picioare.

Vechimea minima in specialitate pentru gradul profesional superior este de 9 ani si de 4 ani vechime in gradul din care se avanseaza (adica in gradul principal). Deci...se va putea promova in gradul profesional superior cel mai devreme in 2011 si numai dupa organizarea unui examen, cu avizul ANFP.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare treapta lapa marin lapa marin au trecut aproape trei ani de la ultima treapta de salarizare primita si nu vor sa-mi acorde pe urmatoarea.nu am fost sanctionat in nici un fel.ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Avansarea in treapta de salarizare bilabong bilabong M-am angajat in noiembrie 2004 pe un post de consilier debutant. In noiembrie 2005 am devenit consilier asistent, in treapta 3 de salarizare. In anul urmator ... (vezi toată discuția)
Procedura promovare in clasa Cristinabv Cristinabv In cadrul inst noastre au sustinut examen de promovare in clasa un nr de colegi ce au absolvit studii superioare. Documentatia a fost trimisa spre avozare la ... (vezi toată discuția)