avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... acordare treapta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

acordare treapta

au trecut aproape trei ani de la ultima treapta de salarizare primita si nu vor sa-mi acorde pe urmatoarea.nu am fost sanctionat in nici un fel.ce trebuie sa fac? :wassat:
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:12, 18 Decembrie 2009
O.G. 6/2007, modificata, completata, etc... si inca in vigoare :D
"ART. 33
(1) Avansarea în treapta de salarizare imediat superioară se face prin transformarea posturilor ocupate de cei care îndeplinesc condiţiile de avansare, după aprobarea bugetului, la propunerea şefului compartimentului în care lucrează funcţionarul public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice.
(2) La avansarea în treapta de salarizare imediat superioară se ţine seama de performanţele profesionale, concretizate prin rezultatele obţinute în activitatea profesională, notate cel puţin cu calificativul "bun" în anul precedent. Vechimea minimă necesară pentru avansarea în treapta de salarizare imediat superioară este de 2 ani.
(3) În mod excepţional, vechimea minimă prevăzută la alin. (2) poate fi redusă la un an de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice."
Daca indepliniti conditiile de mai sus, si nu vor sa va avanseze in treapta de salarizare, adresati-va cu cerere in acest sens, conducatorului institutiei. In cazul in care vi se raspunde negativ, sau un vi se raspunde, adresati-va instantei de contencios administrativ, solicitand totodata si drepturile salariale care vi s-ar fi cuvenit pe perioada respectiva. :)
Daca institutia nu are cuprins in planul de ocupare a functiilor publice pentru anul in curs avansarea in treapta de salarizare a functiei pe care o ocupati, nu poate sa va avanseze, este valabil si pentru anul viitor. Veti obtine avansarea doar prin instanta de judecata
In planul de ocupare a functiilor publice nu se prevad si avansarile in treptele de salarizare, ci doar functiile rezervate promovarii (rapide, in clasa sau grad profesional). Ceea ce a spus colegul @mihaicalinescu este corect. Avansarile in treptele de salarizare ale functionarilor public se fac, la propunerea sefului de compartiment, prin transformarea postului ocupat, fara examen, cu aprobarea conducatorului institutiei publice. Singura problema care ar putea exista in cazul dvs. ar fi sa fi ajuns la treapta I de salarizare a gradului profesional, iar acum s-ar impune o promovare in grad (lucru ce ar trebui prevazut in planul anual de ocupare a functiilor publice).
Daca indepliniti conditiile legale de avansare in treapta (inclusiv calificativele anuale) si acest lucru nu se intampla, va puteti adresa instantei de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in treapta superioara de salarizare DAR_YA DAR_YA In cazul unui functionar public, trecerea in treapta superioara s'a facut dupa o perioada de un an de zile de la data la care ar fi avut dreptul si ar fi ... (vezi toată discuția)
Acordarea treptelor la functionarii publici culie marcela culie marcela in 2010 se mai poate obtine o treapta de salarizare cu CALIFICATIVUL EXCEPTIONAL? (vezi toată discuția)
Avansare in treapta ILIANA BICA POPI ILIANA BICA POPI am fost avansata in grad cu 01.03.2009 , superior cu 3 - avansarea in treapta 2 se poate face dupa un an respectiv cu 01.04.2010. va multumesc (vezi toată discuția)