avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Comert cu amanuntul - PFA sau AF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Comert cu amanuntul - PFA sau AF

Salut, sper sa postez unde trebuie, daca nu, rog moderatorii sa-l mute unde trebuie:D
Vreau sa infiintez un AF sau IF nu stiu exact cum mai este denumirea dupa noua lege, cu domeniu de activitate -comertul cu amanuntul de legume fructe in piete intrebarile sunt urmatoarele:
-imi trebuie sediu social si daca da imi trebuie acordul vecinilor(stau la casa)
-am nevoie de contabil
-ce plati sunt obligat sa fac catre stat
-am nevoie de calificare pentru a vinde legume -fructe in piete?
Precizez ca o mica parte din legume le cultiv eu.
Multumesc anticipat:)B-)
Cel mai recent răspuns: mariusika23 , utilizator 20:56, 29 Martie 2010
1. Aveti nevoie de sediu.
2. Nu trebuie acordul vecinilor.
3. Nu aveti nevoie de contabil.
4. La infiintare vi se cere o diploma de studii sau copie dupa cartea de munca sau un curs de calificare in domeniul in care va deschideti afacerea.
Multumesc de raspuns.
O alta nelamurire - din cate am inteles if cuprinde membrii familiei sa zic mama si tata, dar, mama inca lucreaza si tata este pensionar, totusi se poate infiinta if intre cei doi?
:ONu stie nimeni nimic......?:stunned:
Membrii unei intreprinderi familiale pot fi simultan P.F.A. sau titulari ai unor intreprinderi individuale. De asemenea, acestia pot cumula si calitatea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel in care si-au organizat intreprinderea familiala.
Intreprinderea familiala nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata.
:DOk merci de raspuns.
Cu darile catre stat nu sunt eu lamurit#-o
Astept lamuriri:D

Alte discuții în legătură

Pfa plata cas si cass catojul catojul Buna ziua, In calitate de PFA (neplatitor de TVA si sistem real) ce procentaj trebuie sa platesc pentru CAS si CASS si, mai ales, sunt acestea ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un magazin YONIKA YONIKA Salutare, tuturor! am nevoie de niste sfaturi..vreau sa-mi deschid un magazin in curte,sa zicem magazin mixt.Ce trebuie sa fac?cat m-ar costa?cum optez,pot sa ... (vezi toată discuția)