avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vreau sa deschid un magazin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vreau sa deschid un magazin

Salutare, tuturor! am nevoie de niste sfaturi..vreau sa-mi deschid un magazin in curte,sa zicem magazin mixt.Ce trebuie sa fac?cat m-ar costa?cum optez,pot sa fac AF?si contabilitatea pot s-o tin eu? ca m-ai am putin si termin facultatea de contabilitate.VA ROG AJUTATI-MA CU SFATURI !!!!!! VA MULTUMESC!!!:((
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
YONIKA, utilizator
Nu stiu cam cat ar costa, dar poti sa faci un AF sau PFA si poti sa tii tu contabilitatea. La aceste tipuri de societati-dincate stiu eu- va fi numit un inspector fiscal care te va verifica periodic, inclusiv inregistrarile pe care le faci.La PFA.
Sfatul meu este sa mergi la Finante si sa intrebi acolo ce autorizatii iti trebuie, pe linga Avizul sanitar, mediu, ca nu mai tin minte.
La AF si PFA se tine un registru de casa cu incasarile (venituri) si o evidenta a stocurilor. Iti declari un venit anual prezumat (cam cat crezi ca ai vinde intr-un an de zile) dupa care platesti impozitul pe venit. Nu stiu exact, dar cei de la Finante (asistenta contribuabili) iti vor spune.
Succes!
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNSURI! A..... AM UITAT SA SPECIFIC...SOTUL MEU ESTE PFA SI IN CURAND ISI VA FACE S.C.....OARE EU CU CINE FAC AF?? CU EL POT??? DAR CU SORA SI MAMA MEA???
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
YONIKA, utilizator
te costa in jur de 1000 lei.poti sa te asociezi cu cine vrei.daca vrei sa faci afaceri mici fa-ti pf sau af.daca ai de gand sa dezvolti fa un srl.costa tot atat.daca gasesti un loc de munca bun angajeazate .am firnme din 1995.in 2010 le vand sigur .si nu e un magazin.
Potrivit OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale:
Art. 28. - (1) Intreprinderea familiala este constituita din 2 sau mai multi membri ai unei familii.
(2) Membrii unei intreprinderi familiale pot fi simultan PFA sau titulari ai unor intreprinderi individuale. De asemenea, acestia pot cumula si calitatea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel in care si-au organizat intreprinderea familiala.
(3) Membrii unei intreprinderi familiale sunt asigurati in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si au dreptul de a fi asigurati in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.
(4) Intreprinderea familiala nu poate angaja terte persoane cu contract de munca.
Asadar va puteti constitui in intreprinderea familiala - atentie, nu se mai numeste AF ! - cu sotul, cu sora, cu mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia familiala - sotul poate lucra daca are statutul de salariat la o s.c? SIMON ERZSEBET SIMON ERZSEBET daca deschid o asociatie familiala sotul poate sa lucreze cu mine daca este angajat la o firma ?(SRL) cam cat costa totul ca sa deschid ?(am sediul) multumesc (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala ContSters63174 ContSters63174 Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este necesara incheierea de autentificare la acordul de constituire al intreprinderii familiale. (vezi toată discuția)
Asociatii familiale - contract de munca? popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In cadrul unei AF compus din sot sotie, sotul este administrator si doreste sa faca contract de munca, are aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)