Salutare, tuturor! am nevoie de niste sfaturi..vreau sa-mi deschid un magazin in curte,sa zicem magazin mixt.Ce trebuie sa fac?cat m-ar costa?cum optez,pot sa fac AF?si contabilitatea pot s-o tin eu? ca m-ai am putin si termin facultatea de contabilitate.VA ROG AJUTATI-MA CU SFATURI !!!!!! VA MULTUMESC!!!:((
Nu stiu cam cat ar costa, dar poti sa faci un AF sau PFA si poti sa tii tu contabilitatea. La aceste tipuri de societati-dincate stiu eu- va fi numit un inspector fiscal care te va verifica periodic, inclusiv inregistrarile pe care le faci.La PFA.
Sfatul meu este sa mergi la Finante si sa intrebi acolo ce autorizatii iti trebuie, pe linga Avizul sanitar, mediu, ca nu mai tin minte.
La AF si PFA se tine un registru de casa cu incasarile (venituri) si o evidenta a stocurilor. Iti declari un venit anual prezumat (cam cat crezi ca ai vinde intr-un an de zile) dupa care platesti impozitul pe venit. Nu stiu exact, dar cei de la Finante (asistenta contribuabili) iti vor spune.
Succes!
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNSURI! A..... AM UITAT SA SPECIFIC...SOTUL MEU ESTE PFA SI IN CURAND ISI VA FACE S.C.....OARE EU CU CINE FAC AF?? CU EL POT??? DAR CU SORA SI MAMA MEA???
te costa in jur de 1000 lei.poti sa te asociezi cu cine vrei.daca vrei sa faci afaceri mici fa-ti pf sau af.daca ai de gand sa dezvolti fa un srl.costa tot atat.daca gasesti un loc de munca bun angajeazate .am firnme din 1995.in 2010 le vand sigur .si nu e un magazin.
Potrivit OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale:
Art. 28. - (1) Intreprinderea familiala este constituita din 2 sau mai multi membri ai unei familii.
(2) Membrii unei intreprinderi familiale pot fi simultan PFA sau titulari ai unor intreprinderi individuale. De asemenea, acestia pot cumula si calitatea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel in care si-au organizat intreprinderea familiala.
(3) Membrii unei intreprinderi familiale sunt asigurati in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si au dreptul de a fi asigurati in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.
(4) Intreprinderea familiala nu poate angaja terte persoane cu contract de munca.
Asadar va puteti constitui in intreprinderea familiala - atentie, nu se mai numeste AF ! - cu sotul, cu sora, cu mama.