avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua, Va rog o opinie pentru contabilizare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua, Va rog o opinie pentru contabilizare garantie in vama ...

Buna ziua,
Va rog o opinie pentru contabilizare garantie in vama ( import bare de aluminiu )
Am urmatoarea speta:
Societatatea noastra importa materie prima -bare din aluminiu- de la o companie B din Dubai.
Pana acum plateam doar taxe vamale si TVA in vama,insa incepand cu luna ianuarie 2025 declarantul vamal ne-a solicitat si plata unor sume intr-un cont de depozit garantii aferente taxelor si TVA .
Declarantul vamal ne-a comunicat faptul ca acesti bani virati intr-un cont IBAN distinct reprezinta garantii si sumele din acest cont vor fi returnate in cazul alocarii contingentului de 100%.
Intrebarea mea este cum voi contabiliza aceste sume achitate in contul de garantii? Constituirea acestor garantii intra sub incidenta CBAM-Taxa pe carbon?
Multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am avut un import si la vama au considerat ca valoarea ... conta@stockoutletbrand conta@stockoutletbrand Buna ziua. Am avut un import si la vama au considerat ca valoarea in vama a marfii este mult peste cea din factura de achizitie. Mentionez ca este vorba doar ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii florens florens Buna ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate. Urmeaza sa fac un contract privind distributia unor produse pe plan local, cu un partener care ... (vezi toată discuția)
Import india mimiz mimiz Buna ziua, Am avut un import din India, cu vama in Rotterdem. Trebuie sa platim TVA-ul si sa declaram importul, sau ? (vezi toată discuția)