avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

prestari servicii

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate.

Urmeaza sa fac un contract privind distributia unor produse pe plan local, cu un partener care nu are sediul in comunitatea europeana. Toate produsele vor fi achizitionate via internet si via depozit ce va fi deschis undeva in RO. Toate veniturile din incasari ce provin din vanzarea bunurilor, se vor vira direct firmei straine , mai putin TVA-ul. Partenerul din romania ce va detine depozitul va lucra pe baza de comision. Tot partenerul din romania se va ocupa de plata taxelor locale pentru produsele ce vor intra pe teritoriul comunitatii ( taxele vamale, TVA platit in vama, etc). D.p.d.v. al prestarii de servicuu este foarte simplu. Intrebarea mea este cum va fi din punct de vedere al contabilitatii?
Firma din RO se va inregistra cu taxele vamale, cu distribuirea produselor, incasarea pe plan local si virarea la partenerul strain a sumelor incasate. Cum vedeti voi asta in contabilitate?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:04, 9 Mai 2010
Produsele se vor vinde in Romania la un pret care include:
- pretul furnizorului;
- taxe vamale si
- TVA.

Dvs. veti vira celui ce v-a livrat produsele "pretul furnizorului" iar taxele vamale si TVA vor fi virate la stat. Acestea se vor contabiliza in firma dvs.

De asemenea, veti factura serviciile si veti primi banii pentru acestea.

Nu are sens sa-i virati lui toti banii incasati si apoi sa trageti de el sa va dea inapoi taxele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog o opinie pentru contabilizare garantie in vama ... mstroe2 mstroe2 Buna ziua, Va rog o opinie pentru contabilizare garantie in vama ( import bare de aluminiu ) Am urmatoarea speta: Societatatea noastra importa materie prima ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara sau import ? ciprian1977 ciprian1977 Buna ziua, Am o nelamurire, poate ma poate ajuta cineva. Daca o societate din Ungaria cumpara o marfa din Ucraina si apoi o revinde in Romania care este ... (vezi toată discuția)
Import extracomunitar versatill versatill salut..as vrea sa stiu daca imi poate da cineva un sfat pt situatia in care vreau sa import bunuri din afara UE..sa zicem ca exista taxe vamale de 10 %,un pret ... (vezi toată discuția)