Buna ziua,
Sunt angajat cu norma intreaga, contract individual de muncă, iar tatal meu ar vrea să înființeze o asociatie sportiva, ong, din care doreste sa fac si eu parte. Există vreun risc ca eu sa imi pierd locul actual de munca? Trebuie informat angajatorul?
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dreptul de asociere este un drept constitutional si nu poate fi limitat sau conditionat decat in cazuri speciale, prin lege speciala, ex. pentru militari sau demnitari... Nici macar nu trebuie sa anuntati angajatorul, decat eventual daca exista potential conflict de interese de ex. angajatorul Dvs. sa fie tocmai un (alt) club sportiv, eventual chiar activ in acelasi domeniu sau care vizeaza acelasi public sau sponsori etc. sau angajatorul are ca si client un club sportiv advers / concurent cu cel in care urmeaza sa va inscrieti sau alte asemenea situatii speciale...
Va multumesc pentru raspunsuri. Mai vin cu o situatie: daca in timp ce fac parte din ONGul tatalui imi deschid un PFA sau SRL, pot pastra locul de munca si locul in ong? Daca da, am obligația de a informa angajatorul de acest pfa/srl? Toate cele 3 făcând parte din domenii de activitate diferite
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea nu limiteaza numarul de locuri de munca. Ba dimpotriva, Codul Muncii prevede expres ca poti cumula mai multe contracte de munca, deci ocupa mai multe posturi, la acelasi angajator sau la mai multi. INSA prevede ( o norma introdusa mai recent) ca nu are voie sa existe suprapunere temporala, si deci ca trebuie sa fie clar ce orar ai la fiecare din acestea si sa se poata demonstra ca nu apar suprapuneri. Prin urmare, ca sa poata verifica ca e respectata legea, e un motiv in plus ( exista si altele - de exemplu ca sa stie daca e sau nu la el "norma de baza" , daca trebuie sa ii calculeze deducere de baza si eventual si deducere suplimentara, daca are persoane in intretinere si se incadreaza in categoriile indreptatite la deducere.... ) ca orice angajator sa fie indreptatit sa stie daca si ce alte contracte de munca mai ai. cu cine, pe ce post, si cu ce orar. Prin urmare in opinia mea orice angajator ar trebui sa solicite fiecarui salariat sa declare daca si ce alte contracte de munca mai mare, cu ce alt angajator, pe ce post / ocupatie, si cu ce orar,
Nu precizați ce tip de job aveți cu norma întreaga. Dacă sunteți militar spre exemplu trebuie să vă informați superiorii și să aveți aprobarea lor. Deasemenea pot exista chiar anumite interdicții.