avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... exista conflict de interese?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

exista conflict de interese?

Buna ziua, Am participat la un examen pentru postul de administrator de baza sportiva si am fost declarat Admis , Eu detin si functia de Presedinte a unei Asociatii Club Sportiv( club de fotbal pt copii) si mi s-a spus sa renunt la aceasta functie deoarece acest ACS isi desfasoara activitatea (antrenamente ) in aceasta baza sportiva . Daca renunt la functia de Presedinte mai pot desfasura antrenamente ca antrenor cu copiii de la acest ACS? exista vreun conflict de interese?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
cosovi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 22:34, 12 August 2018
Desigur că există un conflict de interese.
Administratorul de bază sportivă are datoria fiduciară, de loialitate şi de diligenţă (grijă) faţă de baza sportivă.

Dacă eşti preşedinte, atunci ai un conflict, deoarece ai obligaţie fiduciară, de loialitate şi diligenţă faţă de Clubul sportiv.

Deci ai loialităţile împărţite adică nu poţi să fi şi arbitru şi jucător ca să înţelegi mai bine.
Nu poţi deţine nicio funcţie în Club, nici preşedinte, nici antrenor, nici nimic, direct sau indirect.

Trebuie să ai grijă maximă să te îndepărtezi total de Club altfel orice tranzacţie între bază şi club vor fi suspecte. Vor fi suspecte oricum deoarece tu ai fost asociat cu Clubul, deci în orice aranjament cu Clubul va trebui să delegi pe altcineva să semneze actele (chirii, acorduri, etc.).

Cu alte cuvinte trebuie să te rupi total de Club şi să nu fii implicat ca administrator în nicio decizie în ce priveşte Clubul deoarece eşti în conflict de interese major.

Deci repet, dacă îţi dai demisia din Club, conflictul de interese nu dispare. Trebuie să te abţii sau să te retragi din orice decizie a Bazei în legătură cu Clubul în virtutea faptului că ai fost în trecut preşedinte.

Ai înţeles cum e cu conflictul? Trebuie să păstrezi izolarea totală de fostul Club, să nu planeze nicio o umbră de suspiciune asupra deciziilor tale viitoare.

Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Dar daca mi-as desfasura activitatea de antrenor intr-o locatie particulara ar mai exista conflict de interese? Multumesc pentru rapuns.
Dacă Clubul şi Baza nu au nimic în comun, adică nu sunt în competiţie sub nicio formă atunci nu există conflict de interese.
Singurul interes conflictual era utilizarea bazei pentru antrenament.
Dacă ar mai exista alte conflicte, de exemplu, antrenezi două echipe în competiţie directă sau există suspiciunea că foloseşti Baza ca să-ţi întăreşti Clubul în orice fel (transferi, recomanzi clienţii Bazei către Club, etc.) atunci există conflict.
Speculez, desigur, pentru că habar nu am ce înseamnă administrator de bază, ce înseamnă bază sportivă, dacă eşti antrenor la 2 echipe, dacă există conflicte cu bani, ce fel de probleme pot apărea.

Eu am luat în considerare doar utilizarea terenului, a bazei. Poate mai sunt şi alte posibile conflicte. Dacă nu, nu.
De regulă totul porneşte de la bani. Dacă clarifici care este fişa postului, atunci devine totul mai clar.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa antrenor liliana27 liliana27 As vrea sa stiu daca este legala desfasurarea activitatii de antrenor ca PFA, intr-un club cu un sistem organizat de selectie, pregatire si participare la ... (vezi toată discuția)
Organigrama club sportiv vs oug 63/2010 Kyandra Kyandra Am si eu o intrebare, chiar daca nu vizeaza direct functionarii publici. Trebuie sa infiintez un club sportiv cu personalitate juridica, in subordinea ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru antrenor de baschet? Shole Shole Buna ziua, am o mica intrebare, sunt antrenor de baschet si as vrea sa incep in curand sa fac antrenamente individuale. Eu as inchiria sala prin clubul in care ... (vezi toată discuția)