avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De la o tigara....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De la o tigara....

Buna ziua... acum 3 ani de zile am fost plecata din tara,,, cu compania Blue Air in Lisabona,,,si am fumat in toaleta...bineinteles ca m-au prins... si mi-au cerut pasaportul,,,mi au zis ca o sa imi vina acasa o amenda pana intr -o mie de euro... in fine,,,,acum dupa 3 anii de zile...mi-a venit o hartie acasa,,,m-au dat in judecata pt Atentat Criminal.......nu pot sa cred ca s-a ajuns asa departe!! Ce pot face ajutati-ma!!!:((
Situatie delicata cu incadrare foarte grava.
Avand in vedere diferenta de legislatie si de procedura ,este de preferat sa desfasurati demersuri pentru contactarea oficiala a ambasadorului Romaniei la Lisabona ,care poate sa va intermedieze legatura cu un avocat care stapaneste legislatia autoritatii care a dispus incadrarea faptei ,a executat procedura ,dar in lipsa informarii dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Va rog dati mai multe detalii cu privire la instiintarea primita.
De unde va parvine respectiva instiintare,citatie,adresa sau cum se intituleaza aceasta ?
Mi se pare destul de grava aceasta incadrare juridica.
Buna ziua...da si mie foarte grava mi se pare chiar... e strigator la cer,,nush ce sa mai fac,,, sunt data in judecata de statul portughez,, scrie negru pe alb atentat criminal... de la o tigara..si scrie ca se poate plati amenda intre o mie si 4 mii de euro...si asta iarasi mi se pare stigator la cer!!!eu nu locuiesc in romania.,..stau in cipru ,,citatia au primit -o parintii..si scrie ca in 15 zile tre sa ma prezint cu aparare,,dar nu stiu exact unde...cred ca la haga...banuiesc eu...din moment ce ma da in judecata statul portughez nu? va multumesc
inka ceva,,,statul portughez ma da in judecata,,si daca nu ma prezint si nu platesc ce se intampla? fac inchisoare??
Parerea mea este sa consultati un avocat roman care se pricepe la penal si un avocat portughez.
Trebuie inteles despre ce este vorba la modul clar.Trebuie vazuta citatia si vorbit cu avocatul dvs..

Alte discuții în legătură

Ce am nevoie sa pot circula in ue cu copilul fara prezenta tatalui? Andra-2016 Andra-2016 Eu romanca, tatal copilului meu este portughez, copilul (de 11 luni) nascut in UK si recunoscut de tata pe certificat nastere, copilul are numele de familie si ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte dificila Alexandru112 Alexandru112 Buna ziua,am 24 de ani si sunt la prima abatere.am fost acuzat ca am ajutat persoane de origine albaneza in repetate randuri sa treaca ilegal frontera din ... (vezi toată discuția)
Avocat cu acreditare internationala an_na123 an_na123 Buna ziua, In anul 2008 ma aflam in Portugalia in vacanta. Acolo am fost arestat pt ca un domn de la o masa vecina m-a identificat ca fiind cel ce l-a ... (vezi toată discuția)