avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua! Va rog, am o intrebare legata de: Un SRL ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua! Va rog, am o intrebare legata de: Un SRL neplatitor ...

Buna ziua! Va rog, am o intrebare legata de:
Un SRL neplatitor de TVA cumpara marfa din China (Alibaba) in valoare de 1800 USD cu termeni de livrare DDP (toate taxele incluse). Marfa este vamuita de catre persoana desemnata de catre vanzator in Belgia sau Germania, dupa care trimisa prin curier direct catre noi in Romania. In aceasta situatie noua nu ni se cere nicio taxa vamala sau TVA pentru aceasta marfa, fiind achizitionata in termeni DDP. Acest tip de transport DDP este mentionat pe factura oferita de Alibaba (fara a preciza taxele). Practic factura contine produsele achizitionate si costul de transport DDP.
Este acest lucru in regula in cazul unui control ANAF? Exista cineva care a trecut prin aceasta situatie si ma poate sfatui daca este ok sa continui sa achizitionez marfa in termeni DDP? Marfa este ulterior comercializata in Romania.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Marfa din china in regim ddp. cristinavintu cristinavintu SRL din Romania achizitioneaza marfa din China in regim DDP. Acest lucru este inscris doar pe factura furnizorului din China, pozitie distincta livrare express ... (vezi toată discuția)
Regimul vamal liviuslaslau liviuslaslau Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: China livreaza marfa catre Romania. Factura fiscala este facuta de chinez catre roman. Conditia de ... (vezi toată discuția)
Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)