avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Regimul vamal
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Regimul vamal

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
China livreaza marfa catre Romania. Factura fiscala este facuta de chinez catre roman. Conditia de livrare este DDP Bucuresti. Marfa intra in UE prin Rotterdam si ajunge la roman. Ce obligatii are romanul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:38, 1 Aprilie 2014
Romanul achita datorii vamale : taxe si TVA
Va multumesc pentru raspuns. Daca livrarea s-a facut DDP nu trebuia sa achite chinezul toate taxele in Rotterdam? Cum a plecat marfa din port pe TIR daca nu erau achitate toate taxele?
Cu siguranta le-a platit chinezul
Marfa nu se poate plimba libera prin europa fara acte...
Daca nu le platea el va venea dvs adresa ca aveti de facut in import si aveti de plata....x euro ( tva si taxe)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa din china in regim ddp. cristinavintu cristinavintu SRL din Romania achizitioneaza marfa din China in regim DDP. Acest lucru este inscris doar pe factura furnizorului din China, pozitie distincta livrare express ... (vezi toată discuția)
Srl din romania achizitioneaza marfa din china in regim ddp. ... Georgeta Geolenn Georgeta Geolenn SRL din Romania achizitioneaza marfa din China in regim DDP. Acest lucru este inscris doar pe factura furnizorului din China, pozitie distincta livrare express ... (vezi toată discuția)
Tva ue anabeldiman anabeldiman Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta. Firma X din Germania livreaza materie prima firmei Y din Romania. Pentru ca firma X aduce materia prima ... (vezi toată discuția)