avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL din Romania achizitioneaza marfa din China in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL din Romania achizitioneaza marfa din China in regim DDP. ...

SRL din Romania achizitioneaza marfa din China in regim DDP. Acest lucru este inscris doar pe factura furnizorului din China, pozitie distincta livrare express DDP si suma aferenta. Societatea din Romania nu detine de la furnizorul din China decat factura. Marfa intra in UE in Polonia unde au loc formalitatile vamale, ajungand ulterior la societatea din Romania. Societatii din Romania nu i se solicita efectuarea altor plati, iar factura din China nu cuprinde informatii despre taxele achitate la intrarea in UE. Marfa a intrat in UE in Polonia, societatea din Romania nu detine acte care sa ateste acest aspect. Ce documente solicita ANAF in acest caz, atat pentru marfa cat si pentru transport, vamuire, plata taxelor?
Sunt necesare datele transportatorului/ comisionarului/ reprezentantului care a efectuat formalitatile de vamuire la intrarea in UE? Am specificat ca societatea din Romania nu detine nicio informatie in aceasta privinta.

Alte discuții în legătură

Marfa din china in regim ddp. cristinavintu cristinavintu SRL din Romania achizitioneaza marfa din China in regim DDP. Acest lucru este inscris doar pe factura furnizorului din China, pozitie distincta livrare express ... (vezi toată discuția)
Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)
Regimul vamal liviuslaslau liviuslaslau Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: China livreaza marfa catre Romania. Factura fiscala este facuta de chinez catre roman. Conditia de ... (vezi toată discuția)