avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scadere inaltime gard comun - proprietate nou cumparata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scadere inaltime gard comun - proprietate nou cumparata

Am achizitionat o proprietate, o casa la curte si intre mine si vecinul meu este construit un gard solid din caramida la o inaltime de 4m care obtureaza foarte mult cerul si lumina naturala, intre casa si gard fiind doar 3m. Din ce inteleg doar 2m sunt acceptati standard de lege iar zidul e destul de recent construit pe vremea vechiului proprietar, decedat intre timp, caruia nu i-a pasat de inaltimea lui. Gardul e solid, construit cu fundatie din ce se pare, Am sanse sa il scad cu 1.50m macar? Urmeaza sa vorbesc cu vecinii dar as vrea sa stiu care sunt sansele.

Alte discuții în legătură

Inaltime gard intre vecini EmilS EmilS Bună ziua, aş vrea să aflu mai clar care este înălţimea maximă pe care o poate avea un gard între două proprietăţi (este vorba de curţi, nu ... (vezi toată discuția)
Blocarea luminii naturale de plantarea plantelor inalte sub fereastra valy_gaby94 valy_gaby94 Buna ziua. In urma cu cativa ani, un nou vecin si a consttuit casa, a ingradit-o, ceea ce e firesc , dar a facut si cateva greseli. La nici 1 m de fereastra a ... (vezi toată discuția)
Ridicare cota teren natural la casa vecina cu 3m pamant umplutura mayte_22 mayte_22 Buna ziua ! As dori sa ma consult cu persoane din aceasta comunitate care au intampinat probleme similare cu urmatoarea chestiune sau cunosc vreo ... (vezi toată discuția)