avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocarea luminii naturale de plantarea plantelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocarea luminii naturale de plantarea plantelor inalte sub fereastra

Buna ziua. In urma cu cativa ani, un nou vecin si a consttuit casa, a ingradit-o, ceea ce e firesc , dar a facut si cateva greseli. La nici 1 m de fereastra a facut gardul de 1,20 m pe placa de beton, ceea ce imi depaseste 75 % din geam. Plasa e din metal, iar la solicitarea mea, exact cat geamul 1 m,a schimbat si a pus plasa plaxicata opaca. Alaturi de gard a plantat tuia, care depaseste plasa iar o data pe an o tunde doar in dreptul geamului tot la cererea mea. Deci lumina soarelui din laterala nu exista. Daca pana mai anul trecut mai intra razele soarelui in camera, acum din cauza unui brad argintiu, plantat o data cu montarea gardului, la 4 m de fereastra , exact in dreptul ei, si acum depaseste 3 m, nu mai am aproape de loc lumina, iar cand e innourat stau cu becul aprins, mai e si foarte frig in camera ca nu intra deloc caldura. Ce pot face in acest caz, deoarece omul nu si taie copacul pentru ca asa ii cer. Inca nu i am cerut, dar ceva trebuie sa fac in situatia asta. Ce ma sfatuiti? Multumesc de eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: valy_gaby94 , utilizator 16:18, 20 Aprilie 2019
valy_gaby94 a scris:

Ce ma sfatuiti?

Cumparati mai multe becuri LED cu lumina naturala. Nu dau caldura dar macar veti avea mai multa lumina. Sau faceti un luminator prin pod daca e fezabil.

Consider ca vecinul a dat dovada de suficienta intelegere. Avand in vedere ca fereastra dvs e la mai putin de 2m de proprietatea lui (daca am inteles bine), conf art 615 CC vecinul are dreptul sa va impuna zidirea ferestrei sau macar desfiintarea ei si inlocuirea cu caramizi de sticla mata (art 616 CC).

Bradul e la 3m de hotar deci respecta art 613 CC.

Daca dvs credeti ca aveti probleme cu lumina, va trimit sa vizitati o casa care pastreaza 2m fata de hotar langa care a venit ANL-ul si a construit un bloc de 5 etaje la alti 2m de hotar. Sa vedeti cum e sa ai un ditamai blocul la 4m de fereastra.

Apropo de bloc, ce legatura are problema dvs cu asociatiile de proprietari?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
CipM, utilizator
1. Nu stiam unde se incadreaza intrebarea. 2 e adevarat ca fiecare cauta sa castige teren, spatiu sau bani, acum in functie de investitor, dar fiind casa de zeci de ani, iar tu ai o curte imensa....chiar sub geamul vecinului plantezi? Mai stiu ca am dreptul la intimitate, nu vreau sa vezi cand trec prin curte, nu vreau sa vezi cine vine...nu stiu , dar totusi, pacat ca atunci cand vrem sa ne fie noua bine nu ne gandim la ceilalti din jur :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere acord Diana Daisy Diana Daisy Bună. Vecinul si-a ridicat 1 etaj la casa. , si sa lipit de a mea...Mă rugat sa îi dau prin notariat acordul pentru nu a pierde proiectul. I lam dat. Dar ... (vezi toată discuția)
La cati metri de podea se construieste geamul? cosminmir cosminmir Buna seara, Am inteles ca fereastra de la o casa ce are vedere in curtea vecinului trebuie construita la o anumita distanta fata de baza casei si geamul ... (vezi toată discuția)
Incalcare cod civil baciu n cristian baciu n cristian de 5 ani am un vecin cu care nu am avut conflicte dar anul trecut ia venit asa deodata sa planteze 6 arbori tuia de vreo 2,5 m inaltime la nici un metru de ... (vezi toată discuția)