avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se socoteste vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se socoteste vechime

eu sint anul doi la facultate cu frecventa redusa , vreau sa stiu daca se socoteste ca vechime in carnetul de munca dupa ce o voi termina, mersi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 10 Februarie 2010
Nu este considerata vechime in munca perioada in care urmati cursurile unei facultati cu fracventa redusa.

Aveti grija ca , potrivit Legii nr.19/2000, in sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora. Din acest text de lege, rezaulta ca perioada in care ati urmat cursuri cu frecventa redusa ale unei facultati nu se ia in considerare nici la calculul pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate/vechime niculinu niculinu Sunt student in ultimul an, si nu am carte de munca (am22 de ani) , vreau sa stiu daca este adevarat ca pot sa imi trec ca vechime facultatea in cartea de ... (vezi toată discuția)
Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)