avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate intre frati (sora si frate) 1. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate intre frati (sora si frate) 1. Daca tatal ...

drept de proprietate intre frati (sora si frate)

1. Daca tatal nostru a decedat, avand o casa la tara si un apartament in oras, ambele fiind pe numele parintilor, I se revine o patrime 1/4 mamei?

Apartamentul avand peste 30 de ani de cand a fost cumparat, locuind numai eu aici, dar vreau si o portiune la casa parinteasca, fiind locul unde am copilarit, daca exista intelegere cu mama, se poate trece apartamentul pe numele meu, dar sa am dreptul si la casa de la tara? si cum s-ar putea face? (asta daca vrea si fratele, daca nu vrea fratele, in instanta?)

2. Daca nu vrea nici mama, nici fratele, sa semneze, cum se impart cele 2 proprietati?

3. In caz ca mama a decedat, iar fratele nu vrea sa iau apartamentul si o parte de la tara, cum se procedeaza? doar cu avocat si instanta? sau se vand ambele si imparte 50/50?

Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat si cum ar fi cel mai corect. (asta daca va exista intelegere intre noi)
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2025
un1ck, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare casa parinteasca Cristycs Cristycs Bunicul meu a decedat acum un 2 ani, proprietatile au fost impartite intre cei 3 frati dupa cum vine: Sora mica: 1 teren la camp Sora mare: 1 teren la camp + ... (vezi toată discuția)
Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta. proces fara prezenta mostenitori. parintii ... Geronimo5 Geronimo5 Succesiune in instanta. Proces fara prezenta mostenitori. Parintii mei au construit o casa in care am copilarit eu si sora mea.Mama a decedat in 1987 cand noi ... (vezi toată discuția)