avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa parinteasca

Bunicul meu a decedat acum un 2 ani, proprietatile au fost impartite intre cei 3 frati dupa cum vine:
Sora mica: 1 teren la camp
Sora mare: 1 teren la camp + casa parinteasca
Fratele: 1 teren la camp si un loc de casa

Locul de casa i sa facut cateva imbunatatiri (gard + fantana) casa parinteasca are utilitatile platite, impozitul platit pe urmatori 2 ani acestea facute de tatal meu "Fratele" pe proprietate (casa parinteasca) avem proprietati personale ( televizoare, paturi etc) surorile si-au vandut terenurile iar ce-a mare vrea acum sa vanda si casa tata fiind impotriva acestui lucru. Totul se rezuma la bani cu sora lu' tata vrea sa faca schimb cu locul de casa pe care ar lua de 5 ori mai multi bani. Tatal meu a fost azi dat afara dupa proprietatea surori (casa parinteasca) cu politia; Politia spunandui ca numai are voie sa puna picior pe aceasta proprietate. Mentionez ca aceasta nu are act de proprietate ci doar de succesiune. Cum pot rezolva aceasta problema nu vreau sa vanda casa dar nici sa cadem de prosti sa dam locul de casa + imbunatatirele care au fost aduse pe casa parinteasca.
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 18:41, 10 Octombrie 2009
In aceasta succesiune despre care ne spuneti s-au partajat bunurile -terenuri si casa- in forma in care ne-ati aratat-o la inceput?
dap. Casa parinteasca inca si dupa succesiune a fost ingrijita de tatal meu timp de 2 ani fara ca acestia sa contribuiasca la ceva. Sa nu se inteleaga ca ne-am mutat peste ei ... acestia nici macar nu locuiesc acolo vin odata la luna, iar tata ingrijea ca e totusi casa in care a copilarit
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
Cristycs, utilizator
Deci, succesiunea s-a dezbatut si toti fratii au certificat de mostenitor, mai mult s-a facut si partajul, impartirea bunurilor, dupa cum ati scris. Cu alte cuvinte, tatal dv. nu are nici un drept asupra acelei case care este dupa impartire proprietatea sororii mari. ca a facut investitii, sau a muncit acolo, aceasta este alta problema.
Problema dv. este ca in acest caz nu o puteti imiedica sa vanda casa si nici sa va permita accesul pe proprietate.
Pacat si succes cu recupererarea investitiilor si a bunurilor pe care le aveti acolo.
Deci nu exista nicio metoda ? Parca mergea actionat in instanta si refacerea succesiuni, sau gresesc. Pe langa aceasta avem si filmare cu bunicul meu in care spune sa se faca dupa cum vrea fiul.
Nu , filmarea de care spuneti nu valoreaza testamnet in dreptul nostru. Intr-un proces va puteti eventual folosi de ea. Actul de partaj al bunurilor succesorale poate fi atacat in instanta ca orice alt act, cu conditia existentei unor vicii de forma sau de fond.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cote parti imobil roxana2008 roxana2008 Una din surori are certificat de mostenitor dupa mama pentru jumate din casa parinteasca . Acum a decedat si tata .Am facut succesiunea dar nu si partajul ... (vezi toată discuția)
Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)
Cand esti bun esti luat de prost-mi se potriveste DUMITRUFLORICA DUMITRUFLORICA Buna ziua tuturor! Am din nou nevoie de sfatul d-voastra in urm.situatie:(incerc sa fiu cat mai scurta !) Suntem patru surori, mama a murit in 1982, tata in ... (vezi toată discuția)