avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare cote parti imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare cote parti imobil

Una din surori are certificat de mostenitor dupa mama pentru jumate din casa parinteasca . Acum a decedat si tata .Am facut succesiunea dar nu si partajul pentru ca tata mai detinea inca o casa si terenuri asupra carora nu ne intelegem .Sora mea a ramas in casa parinteasca cu familia dupa decesul mamei . Acum doreste sa mergem la un notar , unde noi fratii sa declaram ca locuieste acolo de peste 20 de ani si astfel sa intre in posesia casei .Casa a fost cuprinsa in succesiune si legal detinem fiecare o cota parte .Noi nu avem pretentie la casa in care sta , dar dorim totodata sa rezolvam si noi partajul cu restul bunurilor . Cum isi poate rezolva sora problema , pentru ca ne preseaza pe noi ceilalti frati sa semnam
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:11, 4 Octombrie 2013
Buna ziua,
Cand ajungeti la notar va trebui sa declarati cum sa se faca loturile ce se cuvin fiecarui mostenitor si sa aratati ca doriti ca acel imobil sa fie in totalitate in lotul surorii dumneavoastra.
Gabriel Klein Kiritescu
Printr o declaratie in niciun caz. Trebuie fie facut partaj fie sa donati cotele detinute din casa catre ea.
Problema TUTUROR se rezolva cu un partaj care include toate bunurile (casa parinteasca, terenuri, casa), "gramada" din care fiecare se poate alege cu ce doreste (sora cu casa parinteasca, fratele cu terenul X, etc).

Daca vreti s-o vedeti doar pe sora cu sacii in car ... eu nu pot sa va incurc. Dar v-as sfatui sa nu imbratisati ideea donarii cotelor dvs. parti din casa parinteasca.

Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si partaj curiosu curiosu Buna ziua, Situatia e urmatatoarea: a murit tata acum 5 ani, s-a facut succesiunea si am obtinut certificate de mostenitori eu, sora si mama. Intre timp tata ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa parinteasca Cristycs Cristycs Bunicul meu a decedat acum un 2 ani, proprietatile au fost impartite intre cei 3 frati dupa cum vine: Sora mica: 1 teren la camp Sora mare: 1 teren la camp + ... (vezi toată discuția)
Impartirea masei succesorale intre frati savysb savysb Impartirea masei succesorale intre frati Este posibila impartirea masei succesorale intre 3 mostenitori (2 in viata iar pentru al 3-lea mostenesc copiii sai) ... (vezi toată discuția)