avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Născută in12 august 1964. Pe câmpul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Născută in12 august 1964. Pe câmpul muncii din ...

Bună ziua. Născută in 12 august 1964. Pe câmpul muncii din octombrie 1996. Cu un copil crescut. Doresc să știu când aș putea ieși la pensie. Eventual pensie anticipată și care ar fii diminuarea pensiei. Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
torokaty, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:16, 2 Februarie 2025
In conformitate cu anexa 5 a Legii 360/2023 , d-na se pensioneaza la limita de varsta in aprilie 2027 , la 62 ani si 8 luni , stagiul complet de cotizare fiind de 33 ani si 9 luni . La pensie anticipata se poate iesi inainte cu cel mult 5 ani ( conditie indeplinita ) , daca - si numai daca - ar avea cel putin stagiul complet contributiv indeplinit . Ori , d-na nu are decat 29 ani de stagiu . Prin urmare , doar la varsta standard , de 62 ani si 8 luni se poate pensiona . Si pentru a putea beneficia de reducere datorita copiilor , conditia este tot implinirea stagiului complet de cotizare contributiv .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, sunt în pensie anticipată parțial din 2022, născută ... Ofelia Stoia Ofelia Stoia Bună seara, sunt în pensie anticipată parțial din 2022,născută 19.09.1964, 38,4 ani cotizați, 1 copil. Pot depune cerere conf art. 56 pentru trecere la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca am varsta de 57 ani si 30 de ani vechime in campul ... rebecca1708 rebecca1708 Buna ziua! Daca am varsta de 57 ani si 30 de ani vechime in campul muncii, ma pot pensiona anticipat partial? (vezi toată discuția)
Conform legii, as putea iesi la pensie la limita de varsta in ... lt lt Conform legii, as putea iesi la pensie la limita de varsta in septembrie 2027. Tot conform legii, anticipat as fi putut iesi anticipat la pensie in septembrie ... (vezi toată discuția)