avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitionare al doilea apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitionare al doilea apartament

Buna seara,
Am cumparat un apartament de la un executor judecatoresc prin adjudecarea unei licitatii acum un an jumate.
In prezent doresc sa vand acel apartament si doresc sa cumpar un apartament de la un dezvoltator. Voi plati tva de 19% la pretul de vanzare pus de dezvoltator? De exemplu daca in anunt (OLX) pretul e de 70000 eur eu va trebui sa platesc 83300 eur?
Dar daca cumpar un apartament de la o persoana fizica? Tot va trebui platit TVA?
Aceeasi intrebare in cazul achizitionarii unui teren de la persoana fizica.
Daca e posibil va rog sa imi spuneti si conform carei legi.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2025
Sadams, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum este exprimat pretul dezvoltatorului, daca include sau nu TVA. Veti plati TVA, nu stiu daca e inclus in pretul de 70000 sau este suplimentar. Ar trebui sa precizeze dezvoltatorul.
Daca persoana fizica nu e dezvoltator si bvine un imobil si nu desfasoara o cativitate comerciala cu imobile, nu, nu datorati tva.
Codul fiscal e legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste tva la vanzarea sau cumpararea de imobile? AlexPetru AlexPetru Buna ziua, 1. Doresc sa intreb daca, in cazul vanzarii unui imobil/a unei locuinte (apartament), pe langa impozitul la stat, vanzatorul trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Tva aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte cashalot cashalot Care este cota de TVA aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte, dupa ce prima a fost cumparata cu cota de 5% de catre o persoana fizica impreuna cu sotia? ... (vezi toată discuția)
Tva marja de profit masini second hand? Dl_Sandu Dl_Sandu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : Cum se calculeaza tva la marja de profit dupa achizitionarea si vanzarea unui autorurism second hand ? La pretul de ... (vezi toată discuția)