avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am avut un ghinion și am avariat mașina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am avut un ghinion și am avariat mașina înregistrată și pe SRL ...

Buna ziua,
Am avut un ghinion și am avariat mașina auto ( este înregistrată și pe SRL) și vreau sa o declar la poliție pentru acte constatare..
Care este amenda dacă a trecut 24 ore?
Menționez ca nu am lovit pe nimeni( persoana sau alt auto) eram șingura. In mașina .
Aștept răspunsul Dvs!
Multumesc!
Maryloo
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:01, 4 Februarie 2025
Dacă ați depășit termenul de declarare a evenimentului nu sancțiunea este cea mai mare problemă ci faptul că vi se retine permisul de conducere.
Buna ziua

Daca accidentul a avut ca rezultat numai avarierea propriei masini si aveti casco, nu veti pati nimic, nu primiti nici amenda, nici permisul nu vi se retine.

Articolul 79 din oug 195/2002
(1) Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența;
b) să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
(2) Se exceptează de la obligațiile prevăzute la alin. (1) lit. b)*):
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condițiile legii;
b) conducătorul de vehicul care deține o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulație a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis auto 123claudiu123 123claudiu123 Va rog sa-mi raspundeti daca mai este in vigoare art.231 litera h din codu rutier referitor la termenul de 48h de declarare la politie a accidedetului cu ... (vezi toată discuția)
Constatare amiabila artbor20 artbor20 Buna seara, Nu mai tin minte, dar am citit undeva(am tot cautat dar n-am mai gasit site-ul/link-ul) ca in anumite cazuri asiguratorul trimite date detaliate ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului cu avarii doar la o masina warum warum Intr-o parcare se atinge bara din fata a unei masini de catre roata unei alte masini, aparent ciobind o foarte mica parte de vopsea. O doamna foarte nervoasa ... (vezi toată discuția)