avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce masuri trebuie sa iau in situatia prezentata mai ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce masuri trebuie sa iau in situatia prezentata mai jos legata de o masina pe care am vandut-o?

In iunie 2024 am vandut un autoturism mostenit de la tatal meu decedat in 2012. Am facut toate demersurile prevazute de lege, inclusiv radierea acestuia de catre Directia Generala de Venituri si Buget Local si trecerea acestuia de la mine la noul proprietar. Cu toate acestea in august 2024 Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trimis la adresa mea "un proces verbal de constatare a contraventiei", pe numele tatalui meu pentru ca acesta ar fi "circulat fara rovinieta". Am formulat plangere contraventionala la Judecatoria de sector in care am aratat ca tatal meu e decedat demult iar masina are alt propietar si am cerut anularea procesului verbal si a amenzii. Instanta a respins plangerea mea invocand "lipsa calitatii procesuale active" din partea mea. Citez: "...instanta retine ca in masura in care petenta nu a dovedit modalitatea in care ii sunt afectate propriile interese prin emiterea actului sanctionator aceasta nu are calitate procesuala activa nefiind sanctionata prin procesul verbal de constatare a contraventiei atacat in prezenta cauza." In motivatie instanta arata :"drepturile si obligatiile derivate din procesul verbal de constatare a contraventiei (in cazul de fata obligatia stabilita in sarcina persoanei sanctionate de a achita contravaloarea amanzii aplicate prin actul sanctionator, aceasta urmand a fi pusa in executare de catre organele administratiei publice conform codului de proc. fisc.) nu trec in sarcina petentei, chiar si in ipoteza in care aceasta este mostenitor a persoanei decedate." deasemeni se spune "Raspunderea contraventionala fiind una strict personala titularul dreptului de a formula plangere contraventionala este cel sanctionat contraventional." Intrebarea mea este: Eu mai trebuie sa fac ceva? (ma incadrez inca in termenul de recurs) sau sa nu mai fac niciun demers. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
Pixisoara, utilizator

Alte discuții în legătură

Am un magazin. Cezar66 Cezar66 Am un magazin de bijuterii placate cu aur.A venit cineva de la garda financiara si mi-a zis ca la casa de marcat trebuie sa am pe langa codul initial,introdus ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta danutzzul danutzzul Buna ziua, Problema mea este putin mai atipica fata de cele prezentate pana acum de alti utilizatori ai acestui forum. Am primit pana acum 3 PVCC emise de ... (vezi toată discuția)
Stiati ca? Florin111 Florin111 Dosar nr. R O M Â N I A TRIBUNALUL CLUJ SECŢIA MIXTĂ DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL, DE CONFLICTE DE MUNCĂ SI ASIGURĂRI SOCIALE DECIZIA ... (vezi toată discuția)