avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... TAXĂ DE HABITAT IMPUSĂ DE 2 PRIMĂRII DIN ACELAȘI ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

TAXĂ DE HABITAT IMPUSĂ DE 2 PRIMĂRII DIN ACELAȘI JUDEȚ PENTRU ACEEAȘI PERSOANĂ. E CORECT/LEGAL?..

Bună ziua! Am o casă într-o comună în afara municipiului reședință de județ, dar în același județ. Primăria comunei ne-a impus taxa de habitat pentru o persoană, chiar dacă nu locuiește nimeni acolo permanent. În acest sens am decis ca soția să fie cea care figurează cu plata taxei de habitat în comuna respectivă.
Suntem 3 persoane în familie și toți avem domiciliul în orașul reședință de județ unde Primăria ne impune tuturor să plătim taxa de habitat chiar dacă am dovedit prin adeverință că soția plătește această taxă la primăria comunei în care deținem o altă locuință.
În acest context vă întreb: E normal/legal/corect ca soția să figureze cu plata integrală a taxei de habitat la 2 primării? Ce putem face pentru ca ea să nu mai plătească această taxă și la Primăria municipiului în care avem domiciliul și să rămână cu plata acestei taxe doar la primăria comunei în care mai deținem o locuință?
Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare radu99wuu radu99wuu Buna ziua. Detin un apartament situat intr-o comuna limitrofa orasului resedinta de judet , de aproximativ 2 ani. Nu am locuit si nici nu locuiesc in acel ... (vezi toată discuția)
Legalitate taxa habitat in constanta vlr_bucur vlr_bucur Buna ziua! As dori sa stiu cat de legala este impunerea acestei taxe pe fiecare persoana care locuieste intr-un imobil.Pe decizia de impunere primita de la ... (vezi toată discuția)