Buna ziua. Detin un apartament situat intr-o comuna limitrofa orasului resedinta de judet , de aproximativ 2 ani. Nu am locuit si nici nu locuiesc in acel apartament , avand resedinta permanenta in oras. ; am facut cunoscut acest lucru , in scris, la Asociatia de Proprietari, la Administator , la societatea de Salubritate si la Primaria comunei. Odata cu plata impozitului pe cladiri si terenuri , Primaria Comunei mi-a impus o taxa pe salubritate , retroactiv , incepand cu luna Aprilie 2019. Motivul aceste impuneri a fost o Hotarare a Consiliului Local luata in Februarie 2020 , prin care obliga proprietarul la plata taxei de salubrizare chiar daca nu ai locuit la adresa respectiva . Intrebarea mea este daca continutul Hotararii Consiliului Local este legala si logica. Va multumesc.
Buna ziua
Nu este legala. Incalca prevederi din Codul Fiscal, Lg 101/2006 priv salubrizarea si Lg 211/2011 priv deseurile.
S-a obtinut in instanta anularea unor astfel de HCL-uri.
Buna ziua
Nu este legala. Incalca prevederi din Codul Fiscal, Lg 101/2006 priv salubrizarea si Lg 211/2011 priv deseurile.
S-a obtinut in instanta anularea unor astfel de HCL-uri.