avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Taxa salubrizare
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Taxa salubrizare

Buna ziua. Detin un apartament situat intr-o comuna limitrofa orasului resedinta de judet , de aproximativ 2 ani. Nu am locuit si nici nu locuiesc in acel apartament , avand resedinta permanenta in oras. ; am facut cunoscut acest lucru , in scris, la Asociatia de Proprietari, la Administator , la societatea de Salubritate si la Primaria comunei. Odata cu plata impozitului pe cladiri si terenuri , Primaria Comunei mi-a impus o taxa pe salubritate , retroactiv , incepand cu luna Aprilie 2019. Motivul aceste impuneri a fost o Hotarare a Consiliului Local luata in Februarie 2020 , prin care obliga proprietarul la plata taxei de salubrizare chiar daca nu ai locuit la adresa respectiva . Intrebarea mea este daca continutul Hotararii Consiliului Local este legala si logica. Va multumesc.
Buna ziua
Nu este legala. Incalca prevederi din Codul Fiscal, Lg 101/2006 priv salubrizarea si Lg 211/2011 priv deseurile.
S-a obtinut in instanta anularea unor astfel de HCL-uri.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
robert11, utilizator
contestatie justitie


robert11 a scris:

Buna ziua
Nu este legala. Incalca prevederi din Codul Fiscal, Lg 101/2006 priv salubrizarea si Lg 211/2011 priv deseurile.
S-a obtinut in instanta anularea unor astfel de HCL-uri.


Puteți posta din jurisprudența?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de salubritate stabilita de consiliul local florin1952 florin1952 Buna ziua,sunt din orasul Buhusi, jud. Bacau si locuiesc in Italia din 1998. In Buhusi sunt proprietarul unui apartament de 54 mp, care nu este locuit din ... (vezi toată discuția)
Taxa firma (publicitate) si salubrizare sediu social fara activitate ndrcons ndrcons Buna ziua! Pentru un SRL cu sediul social intr-o comuna si punctul de lucru in oras s-a impus o taxa de publicitate conform HCL din comuna unde am sediul ... (vezi toată discuția)