Buna ziua,sunt din orasul Buhusi, jud. Bacau si locuiesc in Italia din 1998. In Buhusi sunt proprietarul unui apartament de 54 mp, care nu este locuit din 2001. Cind vin in Romania, o data pe an, pentru 2-3 saptamani, stau la casa parinteasca situata in aceiasi localitate. In luna august 2008 cind am intrat in apartament pentru a vedea cum se prezinta acesta, am gasit o scrisoare de la Primaria orasului prin care eram instiintat ca, conform unei Hotarari a Consiliului Local din decembrie 2007, trebuie sa platesc o TAXA DE SALUBRITATE in valoare de 54 ron/an. Am facut o contestatie scrisa, prin care demonstram cu documente ca eu sunt rezident in Italia din 1998. Totul a fost in zadar. Mi-au raspuns la contestatie ca nu are nici o importanta daca stau in Italia, sunt proprietar de apartament si trebuie sa platesc. M-am dus din nou la Primarie si am vorbit cu juristul de acolo spunandu-i ca e ceva aberant si non principial ce fac ei acolo. Mi-a spus ca asta-i treaba si daca nu-mi convine sa ma duc sa-i dau in judecata ca el( juristul) abia asteapta sa mai dea cineva in judecata Primaria, ca asa mai iese si el din plictiseala de zi cu zi. Acum va intreb pe dumneavoastra daca, ce se intampla acolo e normal sau e un abuz? Va multumesc anticipat.
Eu cred ca este absolut legal pentru ca se stabileste plata unei taxe pe apartament nu pentru fiecare persoana .
Nu ati incercat sa vedeti ce scrie in hotararea consililului local ?
Potrivit art . 248 din Codul fiscal in vigoare , impozitele si taxele locale sunt dupa cum urmeaza:
a) impozitul pe clădiri;
b) impozitul pe teren;
c) taxa asupra mijloacelor de transport;
d) taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor;
e) taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate;
f) impozitul pe spectacole;
g) taxa hotelieră;
h) taxe speciale;
i) alte taxe locale.
Buna ziua, sigur ca am vazut, am si hotararea consiliului, am si factura de plata, am contestatia cu nr. de inregistrare am si raspunsul oficial la contestatie, unde mi se raspunde ca nu are importanta daca apartamentul e locuit sau nu, taxa trebuie platita. Si nu sunt singurul in aceasta situatie, sunt zeci poate sute de asemenea cazuri in oras, dar nici unul nu a luat pozitie.
Taxa de salubritate este ceva normal, mai ales in conditiile in care pentru salubrizare Romania are antamate in calitate de tara membra UE o serie de obligatii referitoare mai ales la inchiderea deseurilor menajere neconfome.
Banii pentru salubrizare vin din bugetul local care trebuie si el alimentat.
Cu siguranta in Italia platiti o astfel de taxa.
Daca problemele de mediu referitoare la salubrizare nu se rezolva la timp, riscam activarea clauzei de infrigement pe mediu!
Cu siguranta in anii viitori veti vedea ca toate primariile( de la oras , dar si de la sat) vor impune in mod legal o taxa de salubritate, al carei cuantum anual va fi destul de maricel!!!Daca vor cheltuii cu cap acesti bani vom vedea...
Cu siguranta platesc aici taxa de salubritate, pentru ca aici locuiesc si aici fac gunoi si mi se pare normal s-o platesc, dar in Romania vin o data pe an pentru 2-3 saptamani si atunci stau la casa parinteasca, poate nu a-ti citit bine ce am scris.
Exact ce zic si eu, trebuie sa platesti taxe pentru servicii care nu le folosesti, iar acum noul argument este UE, acest stat federal fascist, care are la conducere functionari care nu au fost alesi de nici un stat.
Alte discuții în legătură
Taxa salubrizare
radu99wuu
Buna ziua. Detin un apartament situat intr-o comuna limitrofa orasului resedinta de judet , de aproximativ 2 ani. Nu am locuit si nici nu locuiesc in acel ... (vezi toată discuția)
Salubrizare
fidelia22
Buna ziua,
Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)