Primăria mi-a mărit taxa de salubritate nejustificat, adăugând la calcul soția și copiii deși ei au domiciliul în oraș și vin aici ocazional. Este legal ce s-a făcut?
Am aflat astazi ca am de plata la primarie o taxa de salubritate pt 3 persoane suplimentar contractului meu de salubritate, din februarie 2017 - 11 luni .
Sotia si copii mei stau in apartament in oras si vin si aici si stau.
Noi mai amenajam casa si vin si stau aici dar gunoiul pe care il produc il ducem in oras, pt ca avem si acolo contract cu salubritatea.
Este legal din partea primariei sa imi adauge aceasta suma in plus de plata? Eu am contract dar doar pe o singura persoana.
Eu nu am primit nici o instiintare din partea primariei ca au venit sa faca verificari sau au constatat ceva.
Copii se trec si ei la salubritatea? Este vre-o limita de varsta?
Primăriile de la Comune au implementat peste tot aceste taxe de salubritate fără a face nici un fel de verificări in teren. Eu am căsuța de vacanța locuita ocazional câteva zile pe an și m-am trezit cu o taxa de 220Ron pentru anul 2019 , mai mult decât alta familie din comuna respectiva care include 5 locatari care locuiesc permanent acolo .
Am vorbit cu doamna de la mediu din primaria noastra si mi s-a spus ca trebuie sa fac dovada ca am contract cu salubritatea in alta parte si atunci nu voi mai plati aici.
Numarul de persoane se pune la "OHA" dupa vechiul contract sau daca vre-un vecin a spus ca sunt 20 de persoane at se iau 20 de persoane.
Eu cand am dat telefon la registru agricol. doamna de acolo a fost mai curioasa de ce stau eu departe de sotie si ce casnicie avem si mi-a spus ca ea nu schimba nimic in registru agricol.
Cum se pot schimba persoanele din registru agricol? Sotia are doua terenuri dar casa e pe numele meu. Cei de la primaria o tineau in sus si in jos ca ea si proprietatea sotiei, chiar daca au actul de vanzare cumparare.
Mi se pare abuziv ca primaria sa imi ceara un act de salubritate din alta parte, numai sa nu isi faca ei treaba si sa verifice in teren. Aici se poate fae ceva legal?
Calin Calin
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este normal sa dovedești tu dacă ai sau nu ai in alta parte contract de salubritate , ei ar trebui sa facă verificări in teren și sa constate dacă se locuiește sau nu la un imobil , sau câte persoane sunt la un imobil locuit ..
Eu am mutatia in satul in care am casa, dar sotia are domiciul din CI in oras.
Copii au 6 ani si 1 an.
Conform primariei de care apartin, chiar daca casa nu este locuita proprietarul este obligat sa aiba contract cu salubritatea ( mai nou primaria) pe o persoana.
Eu am ajuns sa cred ca primaria face cam ce vrea, hcl-uri peste hcl-uri care impun noi taxe dar sa se implice sau sa isi faca treaba , in nici un caz.
Taxa salubritate
miorica
Va rog sa imi spuneti daca legea prevede taxa obligatorie pe gunoi. Parintii mei stau la sat la casa si au incheiat un contract cu firma de salubritate in 2008 ... (vezi toată discuția)