avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa salubritate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa salubritate

Va rog sa imi spuneti daca legea prevede taxa obligatorie pe gunoi. Parintii mei stau la sat la casa si au incheiat un contract cu firma de salubritate in 2008 pt. doua persoane. Intre timp ne-am mutat si noi cu ei, dar domiciliul nostru este in oras. Cei de la primaria comunei spun ca trebuie sa platim gunoi pentru 4 persoane, cu toate ca nu avem un contract in acest sens. Au cerut de la asociatia de locatari de la domiciliul nostru informatii daca platim sau nu gunoi acolo.Este legal? Fiecare persoana din Romania este obligata la plata gunoiului indiferent daca are sau nu contract cu o firma de salubritate?Parintii mei au un tomberon si niciodata nu au aruncat mai mult gunoi chiar daca noi stam cu ei. Cei de la primarie spun ca ei trebuie sa identifice sursele de venit din comuna si de aceea au pus la plata pe toata lumea, chiar daca domiciliul legal este in alta parte.Se plateste la persoana sau la cantitate? Cum este legislatia in acest sens?Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
miorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:40, 9 Aprilie 2012
Trebuie sa platiti respectiva taxa acolo unde locuiti efectiv si unde produceti acel gunoi. La oras, la asociatia de proprietari, presupun ca ati facut cerere sa va scoata din evidenta pe perioada cat nu mai locuiti efectiv la bloc, deci nu aveti ce taxa de gunoi sa mai platiti la asociatie.
Va multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg de ce trebuie platit pe numar de persoane, atata timp cat in oras la casa particulara se plateste pe cantitatea aferenta unui tomberon.
Se plateste pe numar de persoane. Acum sa nu credeti ca daca, de exemplu 2 persoane au estimat ca produc 1 mc de gunoi(adica un tomberon), 5 persoane, de exemplu vor avea estimat tot un tomberon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune asociatie doar_eumike doar_eumike e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului? noi avem 4 magazine dintre ... (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)