avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate obține certificat de handicap permanent ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate obține certificat de handicap permanent pentru schizofrenie paranoida grad accentuat?

Buna seara ,intreb si eu pe cineva din comunitate ,cunoscator care sunt afectiunile pentru care se acorda certificat de handicap permanent .Persoana are schizofrenie paranoida gr accentuatCu stima .
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:50, 5 Februarie 2025
Buna ziua

Incadrarea in grad de handicap nu se face in functie de numele bolii, ci depinde de un cumul de factori.

Procesul de evaluarea sau reevaluarea pentru stabilirea încadrării în grad de handicap se realizează de Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap (SECPAH) și Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (CEPAH) din cadrul DGASPC-ului unde persoana are domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire grad handicap dabija mihai dabija mihai In 2015 am operat o pe mama in varsta de 63 de cancer la san, amputandui ambii sani. Dupa operatie din nov 2015 pana in nov 2016 comisia de pensii i-au dat ... (vezi toată discuția)
Certificat de handicap danraboj@gmail.com danraboj@gmail.com O batrina de 80 de ani dependenta de oxigen,cu angina pectorala instabila ce se mișca foarte greu(reuseste sa faca maxim 5 pasi)poate beneficia de pensie de ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap ANILIX ANILIX Mama mea este operata de anus contra naturii de 14 ani .Are dreptul la pensie de handicap?si cit ar fi pensia?Ce ar trebui sa faca? (vezi toată discuția)